Изходите на Благоевград са блокирани, навсякъде гъмжи от ченгетата

Полицията блокира улицата, на която днес около обяд бе ограбена заложна къща „Софком“, която се намира на ул. „Полк. Дрангов“ в областния център и е собственост на столичен бизнесмен, съобщава struma.com.

Според запознати, 4 има мъже нахълтали в къщата и заплашили с пистолет намиращата се там служителка. Жената изпаднала в шок, направила опит да крещи, но била повалена от единия от нападателите.

Докато той притискал главата ѝ в пода, останалите грабили пръстени и ланци.

Все още не е установено колко точно е ограбеното злато. Не са я наранили, нито пък заплашвали, само предупреждавали да мълчи. Всичко станало за не повече от 5 минути.

Нападателите били облечени в тъмни дрехи с вдигнати яки, дали са били маскирани, жената не може да каже, ще бъде разпитана повторно, като излезе от шока. В момента полиция е окупирала къщата, чака се представител от софийската фирма, за да влязат ченгетата и да установят точно какви са щетите.

Нападателите избягали със тъмен автомобил.

Изходите на Благоевград са блокирани, навсякъде гъмжи от ченгетата.

Подобно дръзко и нагло престъпление скоро не е е имало. Преди няколко години ограбиха златарски магазин по същия начин, посред бял ден, пред очите на свидетели.


image0 (9K)