Изхвърлят Стоичков от Залата на славата

Интриги няма да позволят на Христо Стоичков да получи заслуженото си място в Залата на славата във футбола, пишат мексикански медии. Очакваше се Камата да бъде един от приетите в тазгодишната церемония в Пачука в латиноамериканската държава, но това няма да се случи.

[ad id=“218001″]

Според изданието „Медио Темпо“, причината българинът да не получи тази чест, е фактът, че работи в телевизията ‘Унивижън“. Местният футболен клуб Пачука, който е домакин на събитието, е един от трите, които са в открита война с въпросната телевизия.

Отборът се смята за ощетен от разпределението на средствата от телевизионните права, а също така се разбунтува срещу решение на „Унивижън“ да насрочи негов мач за Купата на Мексико само часове след важна битка в една от континенталните надпревари.

В тази държава повечето отбори се държат от мастити бизнесмени, които мерят силите си и извън футболния терен, а сега изглежда, че и Камата пада жертва в тези междуособици.

[ad id=“218001″]

Иначе на церемонията следващата седмица в Залата на славата ще бъдат приети 30 заслужили футболисти и треньори, като сред тях ще е и бившият съотборник на Стоичков Хосеп Гуардиола.

Източник – Гонг


image0 (9K)