Изхвърляте ли яйчените черупки? Повече не го правете!

Ако обикновено изхвърляте яйчените черупки в кофата за буклук, прочитайки тази информация, ще преосмислите този свой навик.

Яйчената черупка се състои от високо ниво на калций и фосфор в съединение с калий, желязо, магнезий и силиций. Калцият, който консумираме заедно с черупката, много лесно се абсорбира от тялото – в пъти по-добре от специалните добавки!
Полезните свойства на черупката са известни още от древни времена, когато в много знахарски рецепти присъствал богатият на калций прах от яйчени черупки.

[ad id=“225664″]

Редовната му употреба ще ви помогне да предотвратите появата на остеопороза и да забравите за заболяванията, причинени от недостиг на калций.

Прахът от яйчени черупки нормализира кръвното налягане, намалява нивата на вредния холестерол, лекува киселините в стомаха, също и алергията, нормализира обмяната на веществата. Ефикасен е също при акне – черупката съдържа цинк, който оказва благоприятен ефект върху кожата.

Учени от Холандия са направили експеримент с жени в постменопауза. Тези, които били в групата, която приемала всеки ден прах от яйчени черупки и витамин D, повишили чувствително костната си плътност, болките в ставите им намалели, освен това се стимулирал и синтезът на хрущялната тъкан.

Как се приготвя прахът от яйчени черупки и как да го вземате?


image0 (9K)