Израелската авиация удари Сирия

Ударът е бил нанесен няколко часа, след като на международното летище е кацнал самолет Боинг -747 на иранската гражданска авиокомпания „Фарс Еър Кешм”, за който се предполага, че вероятно е доставил в Сирия военно оборудване или въоръжения

Израелската авиация нанесе въздушни удари по цели в Сирия. Поразени са военни складове в района на столицата Дамаск и други цели, съобщи Канал 3.

Средствата на противовъздушната отбрана на Сирия са свалили осем израелски ракети по време на няколко последователни атаки през изминалата нощ срещу предградия на сирийската столица. Според сирийските власти по време на ударите, нанесени от въздушното пространство на съседен Ливан, били използвани и дронове.

Ударите са нанесени от израелските ВВС по военни обекти и складове на шиитската милиция Хизбула и иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, които воюват на страната на сирийската армия. Поне три обекта са били унищожени в предградията на Дамаск Ал Кисуа и Дим.

Според израелски медии ударът по цели западно от Дамаск е бил нанесен няколко часа, след като на международното летище на Дамаск е кацнал самолет Боинг -747 на иранската гражданска авиокомпания „Фарс Еър Кешм”, за който се предполага, че вероятно е доставил в Сирия военно оборудване или въоръжения. Има предположения също, че мишена на атаката може да е била делегация на Хизбула, пристигнала от Бейрут по-рано, за да се качи на иранския самолет и да замине за Техеран за погребението на иранския високопоставен чиновник Хашеми Шахруди.


image0 (9K)