Изпълзя версия за кое убийство в хазарта разследват Васил Божков

Държавното обвинение събира доказателства, че организирана престъпна група с участието на Божков за извършване на тези престъпления е съществувала от 2017 година.

Пред БНР главният прокурор каза, че убийствата са свързани с конкуренция в хазартния бизнес. Разпити на свидетели, както и доказателства иззети от имоти и офиси на Васил Божков, са дали основание на разследващите да започнат новото разследване за участие в организирана престъпна група за убийства, опит за убийство, изнасилвания и изнудване.

„В хода на това производство се извършват действия по разследването по събиране на доказателства за много престъпления. Убийства и всякакви други престъпления, които са свързани да кажем така – конкретно за убийствата – хазартна дейност“, коментира Гешев.

Според източници на БНТ са изискани и материалите от разследването за покушението срещу Манол Велев, тъй като с казината си той е бил пряк конкурент на Васил Божков. Няколко други неразкрити убийства на играчи на хазартния пазар също са във фокуса на разследващите. Преди дни съпругата на Велев – Весела Лечева, заяви пред журналисти, че не иска да коментира покушението срещу мъжа си, защото това е много болезнена тема за нея.

Манол Велев бе прострелян смъртоносно на 11 юли 2007 г., малко преди 11 часа, в кооперация на столичната улица „Мизия“, на която се намира офисът му.

blitz.bg


image0 (9K)