Изплува трета жертва на касапина от Негован Пламен Шляпашки

Предполагат за трета жертва на касапина от Негован Пламен Шляпашки. Близките на мистериозно починала жена от столичния кв. „Гео Милев“ се опасяват, че именно бруталният убиец е виновен за смъртта й. Шляпашки е продавал апартамента на 85-годишната Цветанка Стоянчева без знанието на роднините й, съобщава „България Днес“.

Дъщерите на 85-годишната загинала искат есхумация на гроба й и нова аутопсия. Самото решение трябва да стане ясно до няколко дни. Според адвоката на роднините е много вероятно молбата да бъде удовлетворена.

Целта на аутопсията е да разясни дали има следи от насилствена смърт или от използвани химикали, които са подпомогнали това да се случи. Близките на бабата смятат, че смъртта й не е случайна. Чрез убийството цели да прикрие следите около кражбата на апартамента й. Веднага след като разбират за аферата, те подават жалба в прокуратурата. До днес, точно година след смъртта на старицата, резултати от разследването и повдигнати обвинения на Шляпашки няма.

„Открадват апартамента и слагат мама в гроба. За съжаление, ако прокуратурата си бе свършила работата навреме и бе вкарала Шляпашки в затвора нямаше да се стигне до касапницата в Негован и двамата възрастни хора щяха да са живи“, убедени са дъщерите на баба Цветанка.

След бруталното убийство в Негован на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна близките на Цветанка виждат снимки на Шляпашки и разпознават човека, който според тях е отговорен за смъртта на майка им.

Шляпашки се запознава с баба Цветанка под предлог, че ще й ремонтира жилището. Двамата се сприятеляват, а касапинът често й ходи на гости, когато роднините отсъстват. И така до 7 септември 2018 г., когато страдащата от деменция и трудно подвижна пенсионерка е намерена да лежи на улицата в квартала. Оказва се, че е получила инсулт и умира на 18 септември, без да дойде в съзнание.

„За нас инсултът на мама е много съмнителен. Преди да почине, тя не можеше да ходи, как тогава е излязла навън. Може да са я извели насила и с удар по главата или отрова да са й помогнали да умре“, подозират роднините.

Без дъщерите да разберат, Шляпашки убеждава страдащата от деменция старица да му издаде пълномощно. С него той на 27 юни миналата година продава жилището на баба Цветанка с площ над 100 квадрата, слагайки лично подписа си под сделката. Купувач е роденият в Радомир Петър Петров. През последните няколко години Петров е придобил десетки апартаменти в София от хора на преклонна възраст.

Според условието по сделката баба Цветанка трябва да напусне жилището си три месеца след продажбата. Срокът изтича в края на 2018 г. Няколко дни преди това старицата почива.

„Явно са й дали три месеца живот. Така Шляпашки, когато я посещава, за да си говорят и пият кафе, да може да реши проблема. Целта е майка ни да не е жива, когато сделката влиза в сила. Така тя няма как да свидетелства пред полицията, че не е подписвала пълномощно на Шляпашки да й продаде апартамента“, убедени са дъщерите на баба Цветанка.

Ден преди да се навърши една година от смъртта на 85-годишната жена, новият собственик на жилището й Петър Петров от Радомир поискал своето. Той опитал да влезе във владение на имота за трети път чрез съдия-изпълнител. Както и предишните два пъти след жалба от адвоката на роднините процедурата е стопирана. Дъщерите на Цветанка разпространиха снимки на Петър. Молбата им е други жертви на имотни измами, разпознали купувача, да се свържат с тях.


image0 (9K)