Изплуваха подробности за преобърналия се снощи автобус: Кой е карал, два курса ли е направил, има ли спирачен път

Изплуваха подробности за преобърналия се снощи автобус на АМ „Тракия“. Намерени са отговорите на въпросите: Кой е карал, два курса ли е направил, има ли спирачен път рейса преди да се преобърне.
49-годишният Валентин Иванов е карал автобуса на „Юнион Ивкони“, който снощи катастрофира тежко на АМ „Тракия“, съобщава Флагман. Мъжът, който е от Поморийско, ще бъде обвинен за причиняване на средни телесни повреди на трима души, които са най-сериозно пострадали след мелето.
[ad id=“255238″]

От прокуратурата обаче уточниха, че обвинението може да се преквалифицира, ако автотехническата експертиза покаже, че возилото е неизправно.

След катастрофата няма никакъв спирачен път, което означава, че Иванов или е заспал зад волана, или се е разсеял. В момента Валентин се намира в ямболския арест, но се очаква скоро да бъде освободен, тъй като прокуратурата няма да иска постоянното му задържане под стража.

В кръвта му не са открити алкохол или наркотици.

Специалисти все още се опитват да изтеглят преобърналия се снощи автобус в канавката на 296 км на АМ „Тракия“. Това се случва след няколко неуспешни опита, тъй като се оказало, че една от машините не е в изправност и е била заменена с друга.

[ad id=“226585″]

На място има части на полицията, на пожарната, представители на областното пътно управление и служители на фирмата, която ще тегли автобуса. Те са там от 08.30 часа, но се оказва, че дейността е доста трудна. Остава затворено към момента едното платно на магистралата в посока Бургас.

Припомняме, че шофьорът изкарал целия курс от Бургас до София и обратно. Според част от пътниците той изглеждал изморен и се държал неадекватно. След катастрофата са пострадали 13 пътници, като състоянието на трима от тях е по-тежко.


image0 (9K)