„Изпечени“ новини от СУ „Железник“: Днес спестихме обедното готвене на поне 100 майки! (СНИМКИ)

За втория ден от Седмицата на християнското семейство в СУ“Железник“, както са решили учители, деца и родители да отбележат Деня на християнското семейство, 21 ноември, ни запозна с подробностите отново педагогическият съветник на училището Траяна Кайракова, един от главните “виновници” да се случват прекрасните изненади.

Как започна всичко вчера: Така се прави! Старозагорско училище в действие! (СНИМКИ)

Фурията-педагог пресъздаде за ЗАРАТА изключително цветно случилото се в днешния предиобед:

Обяд е и време за „Семейна трапеза“! Под този надслов премина днес денят за всички седмокласници в СУ“Железник“.
Възпитаниците на Ваня Георгиева биха всички рекорди по домашно приготвена храна! Тя би стигнала за изхранването на малка държава и не е чудно, че им остана и за утре.

Бабата на Радостина, баба Радостина/че как иначе да се казва внучката :)/ показа и изпече поне 100 палачинки, а после научи на своя майсторлък всички, които пожелаха.

И се започна здравото похапване!

Бухтички на Ивена, кекс на Цветелина, а Петко донесе цели два кекса – да има! Страхотна пита поднесе Мина, Петя – невероятна домашна погача и сладки джинджифилки, Николай Куманов – солени кифлички, Алекс – тутманик, а Цветелина бе приготвила истинско домашно кисело мляко.

Днес спестихме обедното готвене на поне 100 майки, завърши Кайракова със спомена за днешните вкусотии и за искреното забавление на децата.

Какво ли ще се случи утре, а вдругиден? Очакваме включване от СУ „Железник“…


image0 (9K)