ИЗНЕНАДА! Симпатизантите на Реформаторите предпочитат Румен Радев пред Цецка Цачева

Леко сме изненадани от резултатите в последното проучване за президентските избори. Той се дължи основно на известни признанци на консолидация у левите избиратели в полза на генерал Румен Радев. Това заяви пред Би Ти Ви Добромир Живков от „Маркет линкс’ във връзка с последното социологическо проучване, според което при балотаж днес кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева ще загуби не само от подкрепения от БСП кандидат-президент ген. Румен Радев, но и от общата номинация на националистите Красимир Каракачанов.

„Очакваме сред симпатизантите на БСП много висока мобилизация, докато сред ГЕРБ се наблюдава известна несигурност. Не всички симпатизанти на ГЕРБ са склонни да подкрепят г-жа Цачева“, категоричен е той.

„Нашите инструменти отчитат и появата на политическия хоризонт на Веселин Марешки. Неговата популярност започва да се повишава“, допълни Добромир Живков.

„Балотажът категорично се очертава между г-жа Цачева и г-н Радев. Според нашите резултати той ще победи на втори тур. Бившият командир на ВВС би получил 30,70% от гласовете, докато за председателя на Народното събрание бюлетина биха пуснали 25% от анкетираните“, обясни представителят на „Маркет линкс“.

„По-голяма част от симпатизантите на партиите в управляващата коалиция биха подкрепили ген. Радев. По -голяма част от симпатизантите на Реформаторския блок биха дали гласа си за Румен Радев, отколкото за Цецка Цачева“, заключи той.


image0 (9K)