Изненада! ГЕРБ подкрепя ветото на президента върху Закона за приватизацията

Цветан Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ никога не е прокарвал закони, които обслужват определени икономически кръгове или бизнесмени.

[ad id=“225664″]

Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Това съобщи на извънредна пресконференция в парламента председателят на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов. Той съобщи, че въпросът с лобистките промени е бил обсъден вчера с премиеар и лидер на партията Бойко Борисов.

Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ никога не е прокарвал закони, които обслужват определени икономически кръгове или бизнесмени.

[ad id=“263680″]

„Заради спекулациите, че ГЕРБ са приели лобистки текстове натоварихме колегата Данаил Кирилов да разработи поправки на закона за приватизацията. Но внасянето им се обезмисли с ветото на президента. ГЕРБ ще подкрепи президента Румен Радев, който днес наложи вето срещу „лобистките поправки“, каза Цветан Цветанов.

Целта на поправките е да се избегнат са съмненията за лобизъм и спестяване на 58 млн. лв. на братята Домусчиеви, които те дължат на държавата заради неспазване на приватизационния договор за БМФ, което се позволяваше според внесените текстове за промени в Закона и приети на първо четене.

[ad id=“236993″]

Новите текстове трябва категорично да предвидят забрани за разпростиране на действието спрямо заварени приватизационни договори.


image0 (9K)