Измамници се пробват да събират пари от името на ЧЕЗ

Потребители получават съмнителни имейли

[ad id=“225664″]

Клиенти на ЧЕЗ подадоха сигнали за измамници, които се представят за служители на компанията. Констатираните опити за измами са извършени чрез съмнителни електронни писма, изпратени от адреси, които нямат общо с корпоративните имейли на компаниите от Групата ЧЕЗ в България, и касаят събиране на несъществуващи задължения. Това съобщиха от пресслужбата на „ЧЕЗ България“.

[ad id=“263680″]

ЧЕЗ предупреждава своите клиенти, че не събира лични данни по телефон и че всички заплащания за услуги, предоставяни от компаниите от Групата ЧЕЗ в България, се извършват по установените за това начини и никога извън определените за целта места – клоновете на Български пощи, касите на „Изипей“, „ФастПей“, чрез електроните канали на „Ипей“, „Трансакарт“, „Айкарт“, CASHTERMINAL, на ATM терминали и по банков път.

[ad id=“237001″]

Компанията призовава при всяко съмнение за злоупотреби, корупционни практики и други нередности, потребителите да се свързват с органите на МВР. Всеки служител на ЧЕЗ е длъжен при поискване да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа трите имена, длъжността и снимка. На гърба ? има телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя. При отказ да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията.

[ad id=“238430″]

Клиентите могат да се свържат с дружествата на ЧЕЗ и да получат информация на денонощен на телефон 0700 10 010 или на имейли: [email protected] по въпроси, касаещи дейността на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и [email protected], по въпроси, касаещи дейността на „ЧЕЗ Електро България“ АД, уточняват от електроразпределителното дружество.


image0 (9K)