Измамница в действие: Мнима служителка на ВиК събира пари за почистване на водомери

Нов вид измама – жена се представя за служителка на ВиК и обикаля домовете на хората в Монтана, събира им пари за почистване на водомери.

Става дума за 41-годишна софиянка. В един от блоковете в Монтана успяла да вземе 10 лева от възрастна жена. В друг обаче ударила на камък – 79-годишен мъж поискал да провери тетрадката й, където трябвало да се  подпише. Тогава мнимата служителка на ВиК тръгнала да бяга. Мъжът я хванал за ръката, но не успял да я спре. За сметка на това измамницата оставила чантата си, в която били личните й документи, ключове, тетрадка с адреси, предаде NOVA.

 „Да, действително ние извършваме такава услуга – почистване на водомери. Всеки един наш служител, който има пряк контакт с нашите клиенти, има карта, с която трябва да се легитимира. В нея има име на служителя, подпис, мокър печат и снимка. Препоръчваме на всеки абонат да изисква такава легитимация. Нямаме допълнителна информация за случая. Изпратихме наши инспектори, но жената беше избягала от адреса”, обясни инж. Людмил Минев от ВиК – Монтана.

Към момента няма данни за мащаби на измамата. Такава се случва за първи път от името дружеството в Монтана. Сигнализирана е полицията за случая.


image0 (9K)