Измамникът Спас- Александър остава за постоянно в ареста

Спас- Александър, който измами десетки потребители в социалните мрежи с обещания за евтини самолетни билети, остава за постоянно в ареста. Според Софийския градски съд (СГС), Спас Василев, станал известен като Александър Николов, е извършвал мащабна престъпна дейност години наред.

Спас е все още с едно обвинение за измама от 2012 година за 490 лева, но съдът взе предвид и още няколко разследвания от Дупница и Благоевград, пак за обещани билети, по които той няма обвинения, защото не е бил открит в продължение на години. Точно това продължително укриване мотивира съдебният състав да заключи, че Василев на свобода отново може да избяга.

[ad id=“255238″]

Магистратите не взеха под внимание думите на адвоката му, че той не е знаел, че го търсят и когато е научил сам се е предал в ГДБОП. Те се позоваха на справка от МВР, според която Спас Василев е бил принудително доведен от четвърто РПУ.

[ad id=“225664″]

Засега официална връзка между Спас и Александър не се прави, макар че самият той при предаването си в ГДБОП е казал, че той е Александър Николов, когото всички издирват.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)