Измамници използват авторитета на Министерството на здравеопазването, за да продават крем против болки в ставите

Защо реклама на руски крем срещу болки в гърба и ставите, предлаган в момента с 50% отстъпка, се „мъдри“ уж на страницата на Министерство на здравеопазването на Република България?

Отваряш линка и попадаш на… МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, а вляво е гербът на Републиката. Всичко в оформлението на страницата изглежда автентично: Дейности, Пресцентър, Конкурси, Търсачка. Само че, където и да чукнеш с курсора на компютъра, излиза нов прозорец с контактна форма за поръчка на крема с промоция, валидна до 25.10.2017г. Адресът на рекламната страница за лекарството в „министерството“ естествено е съвсем различен от официалния сайт на държавната институция, както и оформлението ѝ. Но за човек, който влезе и не провери разликите, заблудата е перфектна.

[ad id=“255238″]

Иначе рекламната статия в „страницата“ на Министерството е впечатляваща и най-вече името на доктора на медицинските науки, професор Дакул, Валентин Иванович, посочен за създател на чудотворното лекарство. Изглежда преводът е от руски, но е направен с Гугъл и звучи ужасно, въпреки това e достатъчно разбираем.

Интервюто с професора е пространно и понеже той надали е известен на всички, правим справка за него в интернет. Историята му е много интересна и вдъхновяваща, но за да не я преразказваме, можете да се запознаете с нея ТУК.

[ad id=“225664″]

dikul_krem_staviВъпросът обаче е дали Министерството на здравето знае как се използва неговия авторитет?

Учудващ факт е също, че в прозореца за поръчка на крема, с реална цена 138 лв, а предлагащ се в момента САМО за 69, са активни линковете както на Комисията за защита на потребителите, така и адресът на Българската агенция по безопасност на храните, където всичко е напълно реално.

За сравнение:

Официална страница на Министерството на здравеопазването на РБългария: https://www.mh.government.bg/bg/

Имитиращата страница: http://medpro.life/go/click.php?key=okz17vf4hq6xxku5rf2v

Контактната форма за поръчка: http://m.bg.osteoren-cream.net/?alclick=DpjAf&alstream=3VC&sub_id=41357bzsygxbl413


image0 (9K)