Изкусни нашенски джебчии в Атина стреснаха туристите

Преди седмица полицията задържа банда от 30 души, предобладаващо роми от България

[ad id=“225664″]

Джебчиите в Гърция уплашиха туристите. Туристическите агенции предупреждават да не носят пари в брой, докато се движат в центъра на гръцката столица и да бъдат внимателни. Това стана ясно от изявление на председателя на търговската асоциация в Атина Ставрос Кафунис.

„Туристическият сезон е вече в разгара си и ние като търговска организация се опитваме да достигнем до тази аудитория. Това е един от начините да се гарантира безопасност на пазара. До нас обаче достигат жалби, че туристите получават указания да се движат в центъра на гръцката столица без портфейли или банкови карти, тъй като може да станат жертви на кражба. Това възпрепятства туристическия пазар“, коментира Кафунис, цитиран от „Труд”.

Престъпността в гръцката столица е висока, кражбата е ежедневен феномен и търговците са загрижени от факта, че туристите отиват на търговски улици без пари или карти за пазаруване заради инструкциите, които получават.

[ad id=“263680″]

Преди седмица полицията в Атина задържа 30 души, предобладаващо роми от България, за джебчийства. Начело на групата стои българин, който обаче още не е заловен. Издирват се още 21 лица.

Бандата е действала на оживени места в Атина, включително на Акропола, а членовете й се представяли за туристи и търсели помощ от своите жертви. Апашите отвличали вниманието им с молба да ги упътят по картата, докато техни съучастници пребърквали джобовете им.


image0 (9K)