Изключително събитие, за първи път в 41 годишната история на Дома за хора с увреждания в Стара Загора, стягат сватба!

В Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора се случва нещо прекрасно. За първи път там ще има сватба! Очарователните младоженци са от потребителите на заведението и са решили да отпразнуват най-важния ден в живота си (поне до момента) именно там.

Изключително много хора не остават безучастни към това щастие и приемат с удоволствие ролята на фея-кръстница, която да превърне тиквата в каляска за двамата влюбени, разказа за ЗАРАТА д-р Надя Трендафилова, директор на Дома.

Ето кои са щастливците, обединили усилията на институции, бизнесмени и обикновени хора да направят празника им незабравим:

[ad id=“263680″]

Боян Петков Танев е роден на 24.03.1970г.в Стара Загора.

Завършил е средно-специално образование, специалност „Вита и корпусна мебел“. Учил е 3 години специалност „Социална психология“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ Варна. Поради здравословни причини се налага да прекъсне. Работил е във фирма за PVC дограма в Стара Загора. Родителите му са починали. Боян е разведен. От брака си има син. Към настоящия момент е студент. От 13.09.2016г. ползва дългосрочна услуга в ДВХФУ – Стара Загора.

Татяна Тодорова Георгиева е родена на 8.09.1981г.в Бургас.

[ad id=“225664″]

Произхожда от многодетно семейство. През 1997г. е починала майка й, а през 1998г. е починал баща й. Поради заболяването си, Татяна не е посещавала училище. Впоследствие сама се е научила да чете, пише и да борави с компютър. От 24.02.1998г. Татяна е дългосрочно настанена в ДВХФУ-Стара Загора. Поддържа контакт по телефона и чрез интернет с племенници.

Вълшебната им приказка започва през лятото на 2017 г. От тогава те са винаги заедно … щастливи и влюбени. За тях времето е спряло. В очите им има светлина, а на лицата им вечна усмивка. Те не се страхуват да се обичат. Не се съмняват в чувствата си и правят света около себе си малко по-красив.
В 41 годишната история на социалната институция не е имало толкова щастливо събитие. Домът за възрастни хора с физически увреждания очаква с трепет момента на сключването на гражданския им брак на 19.12.2017 г.

Благодарим предварително на всички, които ще се отзоват и ще помогнат, казва д-р Трендафилова. Изключително много хора са поели ангажимент да помогнат в организирането на сватбата. Вероятно няма да има никакъв проблем със заснемането на събитието, с тоалетите на младоженците, ще се погрижат за грима и прическата на булката и още какво ли не, сподели директорката в еуфория около трескавата подготовка. Обещаваме да се отплатим с прекрасни снимки на щастливото семейство.

А кои ще са добротворците за Татяна и Боян, ще разкажем по-късно.


image0 (9K)