Изключителна мръсотия около детските и спортните площадки в Казанлък

Възмущение от изключителната мръсотия около посетените детски и спортни площадки в Казанлък изразява В. Христоскова във Фейсбук:

На вниманието на Община Казанлък!
От 10 дни съм в Казанлък с внуците си и се радвам, че има доста достъпни възможности за масов спорт на децата и младежите. Но ми направи впечатление изключителната мръсотия около посетените детски и спортни площадки. На рампите зад младежкия дом по цял ден е пълно с десетки деца и младежи – от малчугани с тротинетки до младежи със скейтборд и велосипеди. Целият терен през седмицата беше тотално замърсен – стъклени и пластмасови бутилки, чашки, опаковки, остатъци от храна, фасове навсякъде. Кошчетата бяха прелели и така и не мина никакво почистване в продължение на дни. Единственият чист терен беше около стената за катерене, където спортуващи и треньори се грижат за хигиената, но всички споделиха, че мръсотията наоколо е постоянно явление. Същите прелели кошчета за отпадъци имаше и на спортната площадка на ул. „Бузлуджа”. Съгласна съм, че и посетителите имат вина за замърсяването, но очевидно почистването от службите не е на ниво. Когато няма къде да се изхвърлят отпадъците, теренът за спорт и общуване се превръща в нездравословно и невъзпитателно бунище. Приложените снимки от петък и неделя показват, че е наложително да се извърши адекватно планиране на ежедневно почистване на тези обекти, може би и засилване на контрола от страна на общината.
Освен телефони и официалния е-мейл на кмета, не открих друг начин да подам писмен сигнал до община Казанлък , за лошото поддържане на хигиената около спортни и детски площадки. Поради това изпратих сигнала на официалния е-мейл на общината [email protected] с молба за мерки и контрол относно чистотата. Очаквам дали ще има реакция!

image0 (9K)