Изгониха Меси на Копа Америка! Аржентина спечели бронза

Аржентина спечели бронзовите медали на Копа Америка, след като победи Чили с 2:1. Головете за „гаучосите“ отбелязаха Серхио Агуеро (12) и Пауло Дибала (22), а за чилийците Артуро Видал се разписа от дузпа в 59-ата.

Двубоят обаче беше помрачен от неприятна ситуация в 37-ата минута, когато звездата и капитан на аржентинците Лионел Меси и Гари Медел от Чили едва не се сбиха край аутлинията и бяха изгонени с директни червени картони.

Аржентина поведе още в 12-ата минута, когато Лионел Меси изведе хитро от фаул Серхио Агуеро, който преодоля вратаря и прати топката в мрежата.

Малко по-късно Чили остана без една от звездите си Алексис Санчес, който бе заменен заради контузия.

В 22-ата минута Дибала бе изведен сам срещу вратаря и покачи на 2:0. Така се стигна до 37-ата минута, когато Лионел Меси и Гари Медел се сбутаха край аутлинията, а след това продължиха да се блъскат. На терена настъпи суматоха.

Наложи се хора от двата щаба и лично селекционерът на Аржентина Лионел Скалони да влизат и да успокояват играчите. След консултация с ВАР червени картони получиха Меси и Медел.

В 56-ата минута бе отсъдена дузпа за Чили след справка с ВАР. Зад топката застана Артуро Видал, който бе точен за 2:1.

До края на срещата липсваха интересни моменти пред двете врати, като изключим още един момент с претенции от щаба на Чили за нова дузпа за игра с ръка.


image0 (9K)