Изгониха Кристиано Роналдо във Валенсия

Защитаващият титлата си Реал Мадрид започна похода си към четвърта поредна титла в Шампионската лига с убедителен домакински успех с 3:0 над миналогодишния полуфиналист Рома в първия кръг в група „G“ на турнира.

Испанският гранд имаше превъзходство на „Сантиаго Бернабеу“ и след серия от пропуски все пак откри резултата в края на първото полувреме, когато Иско се разписа от фаул.

[ad id=“225664″]

Малко след почивката Гарет Бейл удари напречната греда, а в 58-ата минута уелсецът все пак удвои след асистенция на Лука Модрич.

В добавеното време Реал стигна и до трето попадение. Завърналият се в състава след период под наем в Олимпик Лион нападател Мариано Диас вкара хубав гол с прецизен удар от границата на наказателното поле.

В другата среща от групата ЦСКА Москва навакса пасив от две попадения и стигна до 2:2 при гостуването си на Виктория Пилзен.

Чехите поведоха след две попадения на Михаел Кръменчик преди почивката, но Фьодор Чалов намали в началото на втората част след подаване от ляво на Никола Влашич, а именно хърватинът Влашич вкара изравнителното попадение в петата минута на добавеното време от дузпа.

Кристиано Роналдо беше изгонен за първи път в Шампионската лига при дебюта му за Ювентус в надпреварата, но въпреки това италианският първенец стигна до успех с 2:0 на терена на Валенсия.

[ad id=“263680″]

Роналдо, който е водещ реализатор в турнира със 121 гола, получи пресилен директен червен картон в 154-ия си мач от германския рефер Феликс Брих, след като леко побутна по главата Джейсън Мурийо при една ситуация в наказателното поле на домакините.

В края на първото полувреме Юве поведе с попадение на Миралем Пянич от дузпа, отсъдена за фаул в пеналта на Дани Парехо срещу Кансело.

В 51-ата минута Панич удвои отново от бялата точка, след като Мурийо бутна в гръб Леонардо Бонучи в наказателното поле.

Валенсия също получи дузпа в добавеното време, но Парехо не успя да преодолее Войчех Шчесни.

В другата среща от групата Манчестър Юнайтед спечели комфортно с 3:0 като гост на Йънг Бойс.

Капитанът Пол Погба направи запомнящ се мач за островитяните.срещу швейцарския дебютант в турнира.

[ad id=“236993″]

Погба откри резултата в 35-ата минута с прецизен изстрел от границата на наказателното поле, а минута преди почивката удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Кевин Мбабу в пеналта.

В средата на второто полувреме при контаатака французинът асистира за сънародника си Антони Марсиал за третия гол на Юнайтед.

Олимпик Лион изненада английския шампион Манчестър Сити и постигна успех с 2:1 на „Етихад“.

Французите поведоха в 26-ата минута с гол на Максуел Корне, който вкара, след като Фабиан Делф не успя да изчисти центриране на Набил Фекир от ляво в наказателното поле и позволи на топката да мине под крака му.

Две минути преди почивката Фекир се възползва от нова грешка на отбраната на англичаните, напредна през центъра и от дъгата пред пеналта преодоля за втори път Едерсон.

След час игра Мемфис Депай удари греда за Лион, а седем минути по-късно Бернардо Силва намали след асистенция на резервата Лерой Сане.

До края Манчестър Сити, който не беше воден от мениджъра си Пеп гуардиола заради наказание, опита да стигне до изравняване, но гостите се защитаваха добре.

В група „Е“ Байерн Мюнхен стигна до успех с 2:0 на терена на Бенфика, като юношата на португалците Ренато Санчес беше в основата на успеха на германците.

Санчес започна атаката за първия гол в десетата минута, когато изведе Франк Рибери по лявото крило, французинът продължи към Дейвид Алаба, който пък пусна пас по тревата в пеналта към Роберт Левандовски и полякът прати топката в мрежата.

В 54-ата минута Санчес удвои отблизо след пас на Хамес Родригес от ляво, след като преди това направи 40-метров рейд от половината на Байерн.

Томас Мюлер от гостите записа мач номер 100 в турнира и стана едва третия германец, който достига до тази граница в Шампионската лига.

група „Е“
Аякс (Холандия) – АЕК (Гърция) 3:0
Бенфика (Португалия) – Байерн Мюнхен (Германия) 0:2

група „F“
Шахтьор Донецк (Украйна) – Хофенхайм (Германия) 2:2
Манчестър Сити (Англия) – Олимпик Лион (Франция) 1:2

група „G“
Реал Мадрид (Испания) – Рома (Италия) 3:0
Виктория Пилзен (Чехия) – ЦСКА Москва (Русия) 2:2

група „Н“
Валенсия (Испания) – Ювентус (Италия) 0:2
Йънг Бойс (Швейцария) – Манчестър Юнайтед (Англия) 0:3

група „А“
Брюж (Белгия) – Борусия Дортмунд (Германия) 0:1
Монако (Франция) – Атлетико Мадрид (Испания) 1:2

група „В“
Барселона (Испания) – ПСВ Айндховен (Холандия) 4:0
Интер Милано (Италия) – Тотнъм (Англия) 2:1

група „С“
Цървена звезда (Сърбия) – Наполи (Италия) 0:0
Ливърпул (Англия) – Пари Сен Жермен (Франция) 3:2

група „D“
Галатасарай (Турция) – Локомотив Москва (Русия) 3:0
Шалке 04 (Германия) – Порто (Португалия) 1:1


image0 (9K)