Извънредно: Радев ще свидетелства срещу Ненчев

Точно месец след встъпването си в длъжност новоизбраният президент Румен Радев ще дава показания като свидетел по делото срещу военния министър в оставка Николай Ненчев, предаде БНР.

Процесът за ремонта на изтребителите МиГ-29, в който Ненчев е подсъдим, започва на 22 февруари, за когато са призовани всички свидетели, посочени от прокуратурата.Делото срещу министъра на отбраната Николай Ненчев за ремонта на изтребителите МиГ-29 започва след малко повече от месец. Със системата за случайно разпределение на делата за съдия-докладчик е избран Стефан Милев.Стефан Милев е бивш заместник-ръководител на Софийската районна прокуратурата. След конкурс от няколко месеца е съдия в Софийския градски съд. Делото е било разпределено на съдия Милев във вторник – ден, след като прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Ненчев за това, че при действащ договор за ремонт на изтребителите МиГ с руска фирма започва преговори с Полша. И още – защото през периода ноември 2014  – март 2016 година не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за самолетите, с което не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност българските ВВС.

Според прокуратурата от всичко това са настъпили значителни вредни последици за армията и e възникнала опасност от допускане на тежки летателни инциденти поради разтренираност.

http://BNews.bg


image0 (9K)