Извънредно положение в Хамбург и Берлин, има 6 жертви.Ето какво се случва

Пожарната служба на Хамбург предупреди жителите на града да не излизат от домовете си заради силна буря, засегнала северната част на Германия, предаде ДПА.

[ad id=“225664″]

„Предупреждение за Хамбург: Не излизайте навън в момента, останете на защитени места“, заяви пожарната служба в Туитър. Властите казаха, че жена е загинала в Хамбург, след като върху колата й е паднало дърво, повалено от силния вятър. Пожарната служба в града е реагирала на над 800 обаждания, съобщи Франс прес.

Над 10 човека са били ранени в резултат на бурята Ксавие, която е изкоренила дървета и е повалила покриви на сгради в три германски провинции.

Към момента германските медии съобщават за шест жертви. В Хамбург дърво е паднало върху кола и е убило намиращата се в нея жена. Друга жена, която също е била в автомобил, е откарана в болница.

В историческия регион Мекленбург шофьор е загинал, след като дърво е паднало върху камиона му. Четирима души също са загинали в коли във федералната провинция Бранденбург. Заради бурята беше решено да бъдат затворени два зоопарка в Берлин, а германската железопътна компания „Дойче бан“ реши да спре движението на влаковете в пет провинции в Северна Германия – Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн, Бремен, Хамбург и Берлин.

[ad id=“237001″]

В Хамбург поривите на вятъра са достигали 110 км. в час.

Пожарната служба в Берлин обяви извънредно положение и каза, че е получила 50 спешни обаждания за час. Отменени бяха някои международни полети от летищата в Бремен и Хановер, а в град Вилхелмсхафен бурята събори 1000-тонен кран.

Германската метеорологична служба каза, че бурята може да достигне силата на ураган с ветрове със скорост между 105 и 115 км/ч.

източник: Блиц ((СНИМКИ/ВИДЕО)


image0 (9K)