Извънредно! Бомбена експлозия в мол в Санкт Петербург, сред ранените има в тежко състояние

Самоделна бомба беше взривена тази вечер в търговски център в Санкт Петербург. При експлозията в мола „Гигант Хол“ са ранени 10 души. Те са откарани по спешност в болници във втория по големина град в Руската федерация. Най-малко един от пострадалите е в тежко състояние.

[ad id=“263680″]

Бомбата е била заложена в магазин на първия етаж на мола.

„В сградата избухна взрив. Спасителите вече работят на място. Евакуацията е проведена. Не е избухнал пожар“, съобщиха местните власти в Санкт Петербург. Всички, които са се намирали в търговския център по време на експлозията, са били евакуирани бързо.

[ad id=“225664″]

Избухнало е самоделно взривно устройство с мощност 200 грама тротилов еквивалент. Бомба била пълна с остри поразяващи елементи, за да засегне повече хора, коментират руски експерти по борба с тероризма, цитирани от агенция ТАСС. Първоначалните данни сочат, че устройството е гръмнало в хладилна витрина на магазин. Следователите разглеждат всички възможни версии.

Високопоставен руски представител заяви, че взривът в Санкт Петербург не е случаен: някой е внесъл взривното устройство и то е сработило, съобщава агенция „РИА Новости“.

„Ясно е, че не може да се говори за случайност. Някой е донесъл взривното устройство в магазин „Перекресток“ и то е сработило“, заяви представителят на управляващите в Москва. „Трябва щателно разследване, което несъмнено ще бъде и проведено“, допълни той.


image0 (9K)