Известно е кой ще бъде първият пътник до Луната с ракета на SpaceX

Известно е кой ще бъде първият пътник до Луната с ракета на SpaceX. Японският милиардер Юсаку Маезава е човекът, който е резервирал първото пътуване с ракета на SpaceX

до Луната и обратно и планира да покани до осем души – творци, със себе си – художници, фотографи, музиканти, филмови режисьори, модни дизайнери и архитекти , пише Bloomberg. Маезава ще ги помоли да създадат произведения, вдъхновени от пътуването, когато се върнат.
Маезава ще лети с BFR ракета на Space Exploration Technologies през 2023 г., обяви Мъск. SpaceX твърди, че 42-годишният Маезава ще бъде първият частен пътник, който ще направи пътуването, познато само на двадесетина астронавти от “Аполо“ ерата, която завърши преди 46 години, пише investor.bg

[ad id=“225664″]
„Мисля, че той е най-смелият човек и с най-силно желание да го направи“, коментира Мъск по адрес на милиардера. Той нарече приключението „опасна мисия“, а не „разходка в парка“, но SpaceX ще направи няколко тестови полета, преди да вкара хора в ракетата.
Маезава, чието нетно богатство възлиза на 2,3 млрд. долара, е основател и главен изпълнителен директор на най-голямата японска компания за електронна търговия Start Today. Фирмата се разрасна – от услуга за поръчка на музика по пощата до това, което е днес. В момента тя изкарва повече средства от уебсайта си за пазаруване Zozotown, който е особено популярен сред младите японски потребители.


image0 (9K)