Избухнала газова бутилка в апартамент причини смъртта на възрастен мъж

Пожар в жилищен блок в Русе причини смъртта на възрастен мъж. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 22 часа. Причината за пожара е гръмнала газова бутилка.
Взривът е станал на осмия етаж в блок „Сакар планина“, пише dir.bg. Загиналият мъж от години живеел сам в апртамента. В момента на инцидента той се е намирал в банята.

След избухването на бутилката, която е била в кухнята, се е разгорял пожар. Пожарът е лумнал от ламперията и дървения материал в жилището, тъй като собственикът е бивш дърводелец. Освен това, в апартамента е имало и печка на дърва и въглища.

[ad id=“255238″]

Изпратени са два противопожарни автомобила и един специализиран автомобил с аварийна стълба, за да са качат огнеборците до последния етаж. Хората от блока са били евакуирани заради пламъците и гъстия дим.

Пожарникарите открили възрастния мъж с термокамера. За нещастие той е бил открит в банята вече мъртъв, а екипът на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта му от задушаване.

Голяма част от жилищата са били наводнени и са пострадали от дима. Хората от блока са били принудени да прекарат нощта извън дома си.


image0 (9K)