Идея за пътешествие: Приказни места в Европа, далеч от тълпите

За откривателите- пътешественици и любители на спокойните и диви кътчета наблизо и далеч тези дестинации ще могат да ги впечатлят:

Астурия, Испания

Море, планини и сайдер. Това е достатъчно, за да посетите тази крайбрежна зона в северозападна Испания. Само вземете по – висок слънцезащитен фактор, за да се насладите на слънцето на някой от близо 200 плажа на Коста Верде, пийте от свещения фонтан в светилището Ковадонга, яздете през Националния парк Picos de Europa и опитайте най-пресните морски дарове.

[ad id=“255238″]

Залцкамергут, Австрия

Районът, който се простира от Залцбург до планината Дахщайн, е толкова живописен, че не е чудно, че е считан за обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Останете в село Халщат, което седи над великолепното едноименно езеро. Ще се почувствате буквално като в приказка, карайте с велосипед или наемете лодка, а след това се насладете на възвишените гледки към солените пещери (известни още като първите солни мини в света).

Полуостров Пелион, Гърция

[ad id=“225664″]

Кристално чиста вода, заобиколена от зелени планини, и може би най-красивите гръцки плажове. Освен това не е нужно да напускате континента, за да стигнете дотук. Посетете десетките селца и вижте Атанасакейон, ако харесвате археологията. Не пропускайте и селцето Дамучари, където е заснет филмът Мама Миа с участието на Мерил Стрийп и още много любими актьори!

Източник: dir.bg


image0 (9K)