Идеи при обзавеждането на вашата баня

Ако сте приключили с тежката част от ремонта на вашата, то сега е ред на далеч по-приятната, а именно обзавеждането. Гауди Ди Ес ще ви даде няколко идеи, с които да превърнете санитарното помещение в място, което не искате да напуснете. Независимо дали банята е малка, средна или голяма, дали е в общо помещение с тоалетно, то винаги има начин как да изглеждат добре, готови за корица на списание.

Свежи идеи за малки бани

Най-важното тук е да накараме пространството да изглежда по-голямо, отколкото всъщност е. Има някои правила, които определено ще ви помогнат да постигнете този ефект.

  • Използвайте довършителни ярки цветове – нека светлите и много тъмните бъдат само акцент;
  • Заложете на огледалата – поставете ги върху две стени, които се събират под прав ъгъл;
  • Използвайте гланцирани повърхности;
  • Подсигурете добро осветление;
  • Изберете малки и многофункционални мебели.

По отношение на размера и цветовете на плочките, изберете малки на размер в светли тонове, които ще създадат илюзията, че има повече свободно пространство, Използвайте мозайката, като акцент. Използвайте семпли и тесни фризове. За мебелите можем да споменем, че колкото по-изчистени са, толкова по-добре биха изглеждали.

В панелен апартамент

Баните в тези апартаменти, навремето изглеждали еднакво и били чудесен избор. Сега обаче нещата не стоят съвсем така. Например, един вечен спор е трябва ли банята и тоалетната да бъдат в едно помещение. Разбира се, какъвто и да е вашият отговор, той има плюсове и минуси. Нека погледнем можем да ги променим, независимо заедно ли са, или не:

  • Мебелите като мивка, тоалетна чиния, вана или душ кабина е добре да са в хармония с размерите на цялото помещение;
  • Направете окачен таван с различен цвят и повърхност. Добавете му “лунички” за постигане елегантна визия;
  • Смело комбинирайте цветовете и материалите за стените;
  • Тъй като в панелните апартаменти много рядко се среща прозорец в банята, подсигурете достатъчно количество светлина.

За да оформите напълно вашият интериор използвайте огледала, правете различни ниши, сложете завеси, използвайте всяко празно пространство, бъдете смели с цветовете и постигнете невероятен ефект.

Препоръки при обзавеждането

Ние от Гауди Ди Ес препоръчваме да не залагате само на семпли и стандартни модели, независимо дали става въпрос за плочки, мивка, тоалетна или душ. Колкото по-креативни сте, толкова по-добър би бил ефектът. Един често срещан проблем са тръбите и това как да бъдат прикрити. Това може да стане като ги вградите в стените, допълнително изградите параван или друга плоскост, които да ги прикриват или просто да ги превърнете в част от интериора. Използвайте въжета, цветя или каквото ви хрумне, за да достигне едно нестандартно интериорно решение за банята.