Идеалната професия според зодията ви

Коя е идеалната професия за вас според зодията? Всеки зодиакален знак си има свое призвание и в зависимост от него всеки от нас развива определени таланти и предпочитания към една или друга професия. Вижте коя професия е за вас според зодията ви

Овен

Призванието на Овена е: „Поеми инициативата! Задвижи нещо! Бъди пръв! Наложи се!“

Овенът се чувства добре, когато може да изпълни тази своя задача, дори това да означава, че се проваля. Според Овена все някой трябва да постави началото, а както се знае, всяко начало е трудно и винаги могат да се появят неочаквани пречки. Представителите на тази зодия не се предават лесно. Несполуката не може да ги стресне, а дори напротив, амбицира ги да работят още по-усърдно.

Подходящи за тях са професиите на политици, спортисти (особено в спортове, при които надпреварата се води между два отбора) и хирурзи. Овните със сигурност ще постигнат успех и като полицаи или в армията, както и в рискови професии като каскадьори. Овенът-шеф е завладяваща личност с много идеи, но за съжаление невинаги има достатъчно търпение. Но ако зад него стои екип, който да реализира брилянтните му хрумвания, той би направил всичко за хората си и би ги подпомагал винаги.

Телец

Водещото начало при Телците са парите и имотите и затова представителите на тази зодия често имат усет към финансите. Телецът с лекота умножава капитала си. В професионално отношение за Телците са подходящи почти всички задачи, при които те трябва да запазят нещо, или пък да го развият, възродят, усъвършенстват. Телецът например може да е прекрасен банкер, градинар, сценограф, гримьор, моден дизайнер, продавач. Представителите на тази зодия са изключително надеждни хора и имат вродено чувство за самосъхранение и затова могат да работят и в областта на персоналната охрана или застрахователното дело. Благодарение на Венера Телците имат силно развит усет към красивото и в комбинация с таланта им да развиват и усъвършенстват нещо, те могат да бъдат прекрасни музиканти.

Като ръководител Телецът е ценен с това, че не е от хората, които биха променили нещо печелившо. Той работи под мотото „Никога не променяй успешния екип!“ Телецът често демонстрира безпогрешен инстинкт и спонтанно взима правилните решения. Единственият проблем е, че Телците не умеят да работят в ситуация на стрес и в подобни моменти е по-добре да го избягвате.

Близнаци

Всичко, свързано с информацията и нейното разпространение, е подходящо занимание за Близнаците.

Представителите на тази зодия са обаятелни търговци, любопитни журналисти, прекрасни водещи или адвокати, писатели.

Близнаците безпроблемно минават от една роля в друга и затова имат шансове да постигнат успехи и като актьори. За тях парите не са от особено значение. В повечето случаи имат достатъчно средства, за да живеят нормално, а когато ненадейно се окажат затруднени, винаги намират начин да се оправят някак си. Близнаците предпочитат неутралитета и не обичат някой да ги агитира да заемат някаква или нечия позиция. Като шефове те са приятни, с тях не само се работи леко, но и дори са добра компания за забави. Проблемът на Близнаците е, че често започват много неща наведнъж и се оплитат в един момент. Представителите на тази зодия не обичат да работят с хора, които не издържат на темпото им и са на по-ниско интелектуално ниво.

Рак

За Рака работното място е нещо повече от втори дом. Хората, с които работи, за него не са просто колеги, а близки, почти роднини, защото с тях той прекарва по-голямата част от времето си. Но Раците в никакъв случай не са прекалено фамилиарни.

Те са много креативни натури, обичат творческото начало и приемат като свои деца проектите, по които работят. Раците не обичат да си делят работата с други. Те се нуждаят от задачи, които да изпълняват сами и чийто резултат да зависи само от тях. Раците предпочитат да работят в области, в които се оказва помощ и подкрепа на други хора. Представителите на тази зодия се чувстват добре и в творчески професии. Между другото те се представят отлично и в сферите, в които се борви с пари. Те така добре “се грижат” за паричките, че ги увеличават почти неусетно. Неслучайно има доста представители на тази зодия сред най-богатите хора в света.

Като началници Раците са много човечни хора, но изискват от служителите си пълно себеотдаване. Тъй като често взима решенията си спонтанно, Ракът понякога е непредвидим.

Лъв

Лъвовете обичат работа, която да е свързана с блясък и слава. Те по природа се стремят към шефските позиции. За Лъва е важно да си има своя територия, без значение в коя професия.

Представителите на тази зодия трябва да получават задачи, които да изпълняват абсолютно сами и които по възможност да са свързани с творчество. Когато работи в екип, Лъвът никога не се оставя да го води мнението само на другите. Неговият почерк си личи във всяко негово начинание.

Лъвът не е подходящ за позицията на асистент, освен ако това не означава да е дясната ръка на шефа с тенденция в един момент да го смени на поста. Добре е при работата си с Лъв често да го хвалите и да забелязвате постиженията му, защото тогава вашият Лъв ще заработи още по-усърдно.

Най-идеалната позиция за Лъвовете е шефското място, защото те наистина умеят да ръководят хората. Лъвът не търси признание единствено за себе си, а иска и на колегите и подчинените му също да им е добре. Освен това той е много лесен – просто трябва непрекъснато да го хвалите и да го дарявате с внимание. Но представителите на тази зодия трябва да внимават – не всички хвалебствия са искрени!

Дева

Девата се чувства добре на втора линия. Тя е на мнение, че няма нужда да се бута напред и да отнася всички негативи, които обира началникът й. Девата предпочита да стои на крачка отзад и да се наслаждава на мисълта, че шефът й не може да диша без нейния усет за организация и планиране. Тя обича да е перфектна в работата си и използва своите таланти, за да помага на другите.

Девата е перфектната секретарка, тя е чудесен избор за всички професии в които се работи с цифри и факти, в които се организира и планира.

Девите могат да постигнат чудеса с компютрите и благодарение на логическото си мислене могат да спечелят много пари. Представителите на тази зодия непрекъснато мислят за здравето си и често се ориентират към професии в областта на ресторантьорството.

Девите могат да жертват живота си за друг човек и затова са прекрасни медицински сестри, лечители и лекари. Девите обичат науката и стават чудесни изследователи.

Ако все пак Девата стигне до шефското място, тя ще използва възможно най-рационално потенциала на служителите си. Но лошото е, че с непрестанното си мрънкане и с пословичния си перфекционизъм, може да вгорчи живота на подчинените си.

Затова, ако шефът ви е Дева, старайте се винаги да му предлагате нови проекти, за да няма време да се задълбава в подробности.

Везни

Везните имат много силно развито чувство за красота и естетика и затова сред хората на изкуството има доста представители на тази зодия. Те обичат да са заобиколени с красота и затова предпочитат да работят като козметици, фризьори, стилисти, дизайнери, галеристи – въобще навсякъде, където се изисква естетическо чувство. Освен това Везните са много добри в областите, в които трябва да се търси равенство и справедливост – съдии и адвокати например. Представителите на тази зодия определено могат да направят кариера и в областта а дипломацията.

Везните са прекрасни домакини и организатори на празненства и затова могат да работят в агенции за организиране на партита. За Везните е важно да се пазят от професии, в които цари перманентен стрес, защото това в никакъв случай няма да им е от полза. На работното си място те се нуждаят от уют и спокойствие, за да могат да разкрият истинските си способности. На ръководни позиции Везните са коректни, допитват се до мнението на подчинените си и дават възможност на всички да се изявят. Единственото, което Везните не толерират в никакъв случай, са интригите.

Скорпион

Скорпионите не обичат повърхностните неща, свършени набързо. Те с удоволствие се занимават в сфери, в които се изнася тайна информация или се събират важни факти.

Скорпионите са идеалните детективи, шпиони, агенти. Освен това са перфектни изследователи и учени, защото разполагат с невероятен интелект, който им дава възможност да се вглъбяват и да разрешават и най-заплетените загадки. Представителите на тази зодия са и много добри психолози, защото проявяват завидно търпение и умение да влизат до дълбините на човешката душа.

В медицината Скорпионите често стават хирурзи. Като адвокати могат да направят добра кариера, защото са склонни да се вглеждат във всички подробности. Те са борбени натури и именно това им дава много възможности за върхови постижения в областта на спорта. Много Скорпиони успяват да се реализират и като хора на изкуството.

Като ръководители със Скорпионите не се работи никак леко, защото те следват принципа: „Който не е с мен, е против мен”, и приемат като лична обида несъгласието с тяхното мнение. Скорпионът не приема лъжата и изисква пълна искреност, но от друга страна умее да върти задкулисни игри и да дърпа конците на служителите си.

Стрелец

Стрелците искат да забавляват и поучават. Те проявяват искрено любопитство към всичко и умеят да интерпретират ежедневието доста оригинално. В тази връзка те са прекрасни комици и шоумени. Шоубизнесът дава възможност на Стрелците да говорят директно и да омайват публиката с чара си. В спорта също има много звезди, представители на зодия Стрелец. За тях движението е еликсирът на живота.

Стрелците искат да пътуват, да се срещат с нови светове и хора. Една от най-добрите сфери за реализация за тях е областта на туризма. Те се чувстват добре и като фотографи или оператори, а в областта на публицистиката имат възможност да са сред публика. Но Стрелецът никога не би се задоволил с някаква дребна репортерска работа. Когато прави нещо, то трябва да е мащабно.

Като ръководител Стрелецът е широко скроен, умее да води хората след себе си, а също така и да се забавлява. Стрелците винаги имат големи планове, но не винаги са в състояние да ги реализират и затова се нуждаят от хора около себе си, които да им помагат в това отношение.

Козирог

Работлив, амбициозен, съвестен – кой работодател не си мечтае за подобен служител? Козирогът умее да превръща идеите в дела, не се бои да поема отговорност и винаги си поставя реални цели.

Козирозите са изключително издръжливи и не се поддават на емоции. Представителите на тази зодия искат на всяка цена да реализират целите си и да получат признание за това. Предпочитат да стоят настрана от офис-клюките и интригите, освен ако те не засягат пряко работата им. Те често работят в области, свързани с организация, право и управление, а също така и в сферата на строителството. Козирогът има чудесни шансове за успех в политиката и шоубизнеса. Той не се заслепява от славата и за него тя е просто страничен ефект от работата му.

Като ръководител Козирогът е доста безпощаден, защото се стреми единствено към постигането на набелязаната цел и често забравя човешката страна на работата си. Той не се интересува от проблемите на служителите си, освен ако те не са свързани с работата. А в такива случаи просто изисква моментално отстраняване на всички пречки. Но Козирогът е много лоялен и никога не забравя, когато някой е направил нещо за него. Той защитава служителите си и не би уволнил някого с лека ръка.

Водолей

Водолеите обичат да се занимават с всичко ново. Те са изобретатели. Ще ги срещнете в сфери, в които се работи с високи технологии. Без значение дали работят като програмисти или мениджъри на медии, Водолеите искат да дадат нещо на обществото като променят структури и откриват нови светове.

Астроном или тестов пилот – това са много подходящи професии за Водолея. Но перфектната работа би била тази на астронавта, защото тя най-добре би пасвала на изследователската му натура.. Освен това Водолеите имат силно влечение към изкуствата и могат да постигнат много в тази област.

Най-добрите професии за тях са музиканти, гримьори, електротехници, телевизионни продуценти, специалисти по експлозивите, орнитолози, откриватели, актьори, циркови артисти, писатели и не на последно място астролози.

Водолеят е много забавен ръководител, който умее да увлича хората с безбройните си идеи. Но тъй като непрекъснато скача от проект на проект, той може буквално да вгорчи живота на служителите си. Водолеят мисли само за великите си открития и планове и често не забелязва хората около себе си. Затова той е подходящ за позиции като творчески директор, който да дава идеи, а служителите му да ги осъществяват.

Риби

Представителите на тази зодия търсят реализация в творчески сфери или в области, в които могат да помагат на други хора. Те дават всичко от себе си в професии като медицински сестри, санитари, при работа с възрастни хора и с наркомани. Те са отлични психотерапевти.

Рибите се чувстват добре и в света на картините и фантазиите и затова имат успехи и като актьори и художници. Представителите на тази зодия не обичат крайностите и са склонни на компромиси. Те обичат свободата и не обичат да се чувстват ограничени в работата си.

Рибите се нуждаят от ръководител, защото се чувстват много по-добре, когато могат да се ориентират по нещо. Затова не напират да излизат напред, а предпочитат да действат от по-задни редици. Но пък трябва да са харесвани от хората на предни позиции, иначе губят мотивацията си. Изключително много хора, родени под този знак, са натрупали несметни богатства и буквално се къпят в пари.

Рибите не правят планове за спечелването на тези пари – те просто имат вътрешно чувство за печалба. Като ръководители са изключително човечни и може би именно в това е най-голямата им грешка, защото често забравят за работата си и се концентрират върху проблемите на подчинените си. Организацията и ръководството на хора не са сред силните страни на Рибите. Именно затова те се нуждаят от перфектен екип, който да им помага при прилагането на забележителните им качества като интуиция и усет към модерното.


image0 (9K)