Игри на радостта в Детска градина „Светлина“

На 16 май в двора на Детска градина №10 „Светлина“ започва Спортен празник Игри на радостта. Събитието се реализира съвместно с Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора и Община Стара Загора, като част от проект за ранна диагностика и превенция на гръбначните изкривявания на децата в предучилищна възраст на 5 и 6 г., с цел подобряване на двигателната активност и корекция на нарушената стойка.
[ad id=“225664″]
Студентите от специалност Медицинска рехабилитация и ерготерапия под ръководството доц. д-р Руска Паскалева ще покажат в спортния празник, как се занимават с малките възпитаници на Светлина с голяма терапевтична топка и с други полезни за правилната стойка упражения.
В празника ще се включат всички преподаватели в различни форми на занимания в Светлина – спортна гимнастика /Ира Руни/, Школа Багатур /Явор Гънчев/, школата по народни танци и плуване.
[ad id=“263680″]
В този ден деца и преподаватели от „Светлина“ ще одухотворят засадените дръвчета в двора на градината, като им поставят табелки с много специални надписи – Дърво на доброто, Дърво на късмета, Дърво на приятелството и др.
Игрите на радостта започват в 17 часа.

image0 (9K)