Иво Христов: Безотговорно е да се блъфира за „Турски поток“ от трибуната в Кремъл

„Безотговорно е да се блъфира от трибуната в Кремъл, че сме се договорили за „Турски поток“. Това пише в свой статус във Фейсбук Иво Христов, началник на политическия кабинет на президента Румен Радев.

[ad id=“225664″]

„На самата пресконференция премиерът блъфира, че са се „договорили“, докато руският президент информира, че е провел телефонен разговор с турския си колега (!) предния ден (!) и той не възразява едно отклонение на тръбата да премине през България. Сиреч Русия търси път за своята суровина към Европа, което ние представяме като постигната от нас договореност. Песков, за добро или за зло, разсея тази заблуда. Не бих корил българската делегация за яловата визита. Тя е закономерна“, коментира в социалната мрежа Христов.

[ad id=“263680″]

„Според стар виц Наполеон рекъл на Живков, че ако имал неговите медии, французите можело до днес да не научат за разгрома при Ватерло. Вчера медиите внушиха, че едва ли не Турски поток „завива към България“. Наложи се лично говорителят на Кремъл да внесе отрезвяващи уточнения“, допълва шефът на политическия кабинет на президента.

[ad id=“236993″]

„И не завиждам на цялото коментаторско-журналистическо войнство, ангажирано с утвърждаването на „историческия характер“ на визитата, приключила скоропостижно в късни доби. – продължава поста си Иво Христов – Самото посещение, макар и закъсняло с години, трябва да бъде приветствано, защото е стъпка към нормализацията и в средносрочен план можем да се надяваме усилията ни да принесат и определени ползи. Стратегическият момент бе пропилян преди години. Но няма място за нихилизъм, а още по-малко за триумфализъм.“


image0 (9K)