Ивет Лалова изведе с българския флаг родните спортисти на Олимпиадата в Рио

Спринтьорката Ивет Лалова поведе българските спортисти с родния флаг на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Лалова предвождаше групата българи, които участваха в официалното откриване на Игрите.

България ще бъде представена от 51 спортисти на Олимпиадата. Игрите на 31-а олимпиада бяха открити с красива и стилна церемония на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро, която продължи близо четири часа.

Бронзовият медалист по маратон от Атина 2004 Вандерлей Кордейро Де Лима запали олимпийския огън, след като бразилската футболна легенда Пеле не присъства на церемонията. Преди 12 години Де Лима загуби златното отличие от олимпиадата, след като метри преди финала беше атакуван от ирландски отец.

Носителят на три титли от „Ролан Гарос“ Густаво Куертен внесе факела на стадиона. Де Лима запали голям съд, който се издигна до специално изработена красива спирала, която ще отразява пламъка.

Стилната церемония включваше много музика, танци, фойерверки, парад на спортистите, както и неизменната официалната част, в която имаше реч на президента на МОК Томас Бах, клетва на спортистите, издигане на олимпийския флаг и запалване на олимпийския огън на митичния стадион „Маракана“.


image0 (9K)