Иван Кокалов ще съди Мая Илиева: Уволнението й е заради нарушение на трудовата дисциплина

В коментар за уволнението на медицинската сестра Мая Илиева вицепрезидентът на КНС Иван Кокалов заяви, че вече е защитавал от уволнение Илиева за синдикалната ѝ дейност. В предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Кокалов уточни, че дисциплинарното ѝ уволнение е заради нарушения в трудовата дисциплина:

“Синдикатът не уволнява, уволнява работодателят, ако някой е недоволен, той трябва да съди работодателя и да докаже, че работодателят в мотивите си не е прав. Това, което аз направих, е да изпратя нарушенията, които са описани от работодателя, и да кажа дали това е достатъчно основание ние да дадем съгласие. Моят изпълнителен комитет даде съгласие, а Мая Илиева се опитва да внуши, че е жертва на нейната дейност, а всъщност тя е жертва – в кавички, на нарушенията на трудовата дисциплина, описана от работодателя. Синдикатите не уволняват, те защитават, но защитават работниците, които си изпълняват трудовите задължения, независимо дали са синдикални, или не синдикални членове.“

“Пак казвам, ако тя не е доволна и не е съгласна с това, тя има право да се защити в съда като всеки един гражданин. Но тя се опитва персонално да ме напада, защото аз съм в отпуск даже не съм чел нападките, бяха ми предадени. Но аз съм накарал моя адвокат, моите колеги да съберат данни. Аз ще я съдя в персонален план, защото аз съм публична личност. Тя стана публична от няколко месеца“, заяви Кокалов пред БНР.

Източник: Faktor.bg


image0 (9K)