Иван Гешев: Открихме черно счетоводство в къщата на Бенчо Бенчев

Зам-председателят на общинският съвет наел стои в хотели в Истанбул за Очите и приближените му, Желязков не се регистрирал

[ad id=“225664″]

Престъпната група на Димитър Желязков – Митьо Очите е силна, съставена от хора, които многократно са преминавали през правосъдната система и които всяват страх. Организаторът на групата все още се намира в турския арест, но зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че не смята, че Очите ще иска процес в Турция. Подготвят се документите за неговата екстрадиция.

„Димитър Желязков не е страхлив и не мисля, че има репутационни проблеми да се яви пред българското правосъдие“, заяви Гешев и добави: „Процедурата за екстрадиция е задвижена, оттук нататък предстоят само определени формалности, които са свързани с комплектоване на документи, което мисля, че ще стане в максимално кратки срокове“.

[ad id=“263680″]

По време на извънреден брифинг Гешев съобщи, че в дома на заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е намерено черно счетоводство.

От думите на зам.-главния прокурор стана ясно, че Бенчо Бенчев е наел хотелските стаи, откъдето бяха арестувани приближените на Митьо Очите, включително и самият той. Предстои да се прецени дали Бенчо Бенчев ще получи обвинение и за укривателство.

Гешев заяви, че освен претърсвания и изземвания в дома на заместник-председател на Общинския съвет в Бургас над 30 различни адреса са били претърсени до момента, включително офиси на фирми, свързани с Желязков.

[ad id=“236999″]

„Всички фирми, които естествено неофициално са свързани с него, са на различни поставени лица. Бяха извършени и претърсвания в домовете на лица, които вчера бяха доведени до границата ни от властите в Турция“, посочи още Иван Гешев.


image0 (9K)