Иванка Тръмп — една жена на върха

Тя е само на 14 години, когато за първи път застава под светлините на прожекторите. На 16 вече е звезда и дори притежава собствен остров и банкова сметка с няколко десетки милиона долара. На 20 прави първите си големи крачки в бизнеса, а на 26 се превръща в една от влиятелните жени в Америка. И застава начело на компанията „Тръмп“ заедно с баща си.

Иначе казано — тя е жена на върха! И нейното име е Иванка Тръмп.

Историята на Иванка Тръмп на пръв поглед изглежда, като приказката за малката принцеса, родена със златна лъжичка в устата. В действителност обаче това не е съвсем така. В много свои интервюта тя признава, че никога не е получавала нищо даром и винаги се е борила, за да успее.

Иванка Тръмп
Иванка Тръмп

„Когато бяхме малки родителите ни не ни глезеха. Нито баща ми, нито майка ми. И двамата държаха да пораснем с нормални човешки ценности, да ценим труда и парите, а не да ги пилеем наготово. Образованието беше единственото нещо, което семейството ни плащаше. Искахме ли джобни, скъпи придобивки, луксозни дрехи и други неща — трябваше да работим, за да си спечелим парите за тях.“, разказва в едно от интервютата си Иванка.

ivanka-152

Бедното малко богато момиченце

Иванка Тръмп е само на 14 години, когато баща й я предупреждава, че ако иска да получава джобни, трябва да си ги изкара сама. И тя започва да си търси работа. След като минава през няколко различни работни места, най-накрая решава да се занимава с мода. Вече на 16 години тя привлича вниманието на модните фотографи и я канят на различни кастинги. Нейният атрактивен външен вид и популярното й име й осигуряват възможност да позира за известни корици.

И въпреки че това изглежда най-бързия и лесен път към успеха, след две години Иванка слиза от подиума, за да влезе в света на бизнеса.

Тя се дипломира в бизнес — училище Уортън, към университета в Пенсилвания, и първоначално искала да стане активен член на империята Тръмп, но минало доста време, докато баща й приеме, че заслужава това право.

ivanka-11

По пътя към успеха

Нейната кариера като бизнес дама първо започва с работа в компанията Forest City Enterprises, която се занимава с недвижими имоти. Рамо в това отношение й дава и майка й — Ивана, която я взима при себе си да стажува и й обяснява тънкостите в занаята.

Малко след това Иванка решава да съчетае бизнеса и модата. И започва да гради име на дизайнер, чрез проектиране на бижута и стартирането на линията Ivanka Trump Fine Jewelry през 2007 г. Тогава тя е само на 26 години.

ivanka

Глезена ли?! Работещото момиче, което скри шапката на Америка

Любопитството, което предизвиква фактът, че „глезената“ дъщеря на един от най-богатите хора в Америка, е решила да работи, бързо отстъпва пред възхищението и успеха. Младата жена се превръща в любимка на холивудския елит, а бижутата й придобиват световна популярност.

Скоро след това тя вече заема висок пост в организацията „Trump“, като и е била възложена ролята на изпълнителен заместник-директор на сектора за развитие и придобиване. С други думи, ролята й в царството Тръмп била да развива компанията и да купува нови фирми за нея.

Както можете да предположите, всички мислели, че едно 26-годишно момиченце с хубаво лице няма да се справи в света на корпоративния бизнес, без протекциите на баща си. Иванка Тръмп за броени седмици се превръща в най-влиятелната бизнесдама в Америка, като дори собствения й баща я гледа с респект и уважение.

С ролята, която й е възложена, Иванка се справя изключително добре и дори успява да измъкне компанията „Тръмп“ от кризата, в която попада. Но първата й любов — модата, не я оставя. Така, успоредно с работата си като изпълнителен директор и вицепрезидент на корпорацията „Тръмп“, Иванка се връща и към модния свят. Тя създава поредица от модни марки, които включват производство на дрехи, обувки, чанти, аксесоари и се продават единствено в най-големите търговски центрове в цял САЩ.

ivanka-15

Жена на върха

Успехът й естествено предизвиква завист. Следват множество обвинения, че тя копира други дизайнери. Търпи атаки и от асоциациите за защита на животните, както и от Комисията за безопасността на потребителите в САЩ. Те твърдят, че продуктите на Иванка не отговарят на необходимите стандарти. Изглежда, че каквото и да правят, семейство Тръмп не могат да минат без скандал… А обвиненията буквално не спират да я засипват.

В крайна сметка Иванка Тръмп успява да се справи с всички атаки срещу себе си и да излезе победител. Тя дори основава своя компания — Ivanka Trump — Fashion Family & Lifestyle, която се занимава със създаването на чанти, очила, парфюми и дрехи.

ivanka-10

Освен бизнес дама, наследницата на Доналд Тръмп е и писателка. И през 2009 г. публикува книгата „The Trump Card: Playing to Win in Work and Life“, която също жъне успехи.

Към днешна дата, Иванка Тръмп струва цели 150 милиона долара. На толкова се изчислява личното състояние на красавицата, която е изградила собствена империя. През 2009 година хубавицата се омъжи за младия предприемач Джаред Кушнер, който има фирма за недвижими имоти. Общата стойност на състоянието им е над четвърт милиард долара — 350 милиона.

ivanka-2

Кралица на модата

Но историята за бизнес империята, която Иванка внимателно изгражда години наред, не свършва на тези цифри. Тя напредва невероятно бързо в полето, за което притежава и най-много умения — в областта на модата. Освен успешното функциониране на нейните марки, нейната популярност в световната мода много бързо се засили, благодарение на кампаниите, а след това и с победата на баща й.

Модните ценители, не пропуснали да забележат, че президентската кампания се превърна и в моден дуел. Хилари Клинтън бе обличана от водещи световни дизайнери и водещи модни специалисти, подкрепяха я Vouge и Марк Джейкъбс, а Даян фон Фюрстенберг дори организира и вечеря с флагчета — „Гласувайте за Хилъри!“.

Иванка и Мелания, съпругата на Доналд Тръмп, обаче имаха и своите силни козове, като Роксанда Илинчич, Ралф Лорън, модната къща Alexander McQueen и Роланд Муре, чиито модели носеха в обществото. А публиката с възторг наблюдаваше модните им избори.

ivanka-9

И ги следваше.

А примери не липсват. Първата дама на САЩ носи на Републиканската национална конвенция в Кливланд в щата Охайо, творение с подписа на Роксанда Илинчич, която след появата на сайта й Net-a-porter е изкупена за минути. Моделът се продава във всички размери, на цена от 2000 евро. И свършва за по-малко от час.

Същият вълна на въодушевление ги следва и изявите на Иванка. А когато жените копират стила ви, искат да носят това, което носите и вие, тогава става ясно — вие сте вече модна икона. А Иванка се превърна в диктатор по цял свят само за броени седмици.

ivanka-6

Следващия президент на Америка

Като дъщеря на президента на Америка, Иванка Тръмп използва този факт, за да затвърди позициите си като кралица на модата. И неслучайно на всички публични изяви носи своите модели.

Въпреки това, бизнес стратегията й е предизвикала и големи критики. Когато наскоро, със семейството се появила в първото телевизионно интервю на баща си, в предаването „60 Minutes“, с колие от колекцията си, на стойност повече от $ 10,000, критиците веднага започнаха да я атакуват. Те я обвиняват, че злоупотребява със своята обществена позиция, като я използва за продажба на своите модели. И то адски скъпи модели.

ivanka-4

Някои дори иронично коментират, че през месец януари, ядрените кодове ще се съхраняват в дизайнерската й чанта на стойност 295 долара.

Иванка Тръмп обаче вече не е само дъщеря на президента на Америка и кралица на модата. Мнозина забелязаха, че не Мелания, а тя бе до баща си, на срещата му с японския премиер. Освен това активно се включи и в кампанията му като президент, туширайки всички критики и гафове. Мнозина предполагат, че е много вероятно следващия президент на Америка да носи отново името Тръмп. Но не Доналд. А Иванка Тръмп.

http://www.woman-onthe-top.net/


image0 (9K)