Ивайло Московски: Законът за пътищата ще бъде разделен на три отделни закона

Министърът на транспорта, Ивайло Московски обяви по бТВ, че законът за пътищата ще бъде разделен на три отделни закона: един за пътните знаци и маркировката, втори за подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети за техническата част на превозните средства.
Московски добави, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване. „Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата”, каза той.

[ad id=“225664″]

Според министъра, премахването на предупредителните табели за камери по пътищата ще даде добър резултат. „Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек”, коментира министърът.

БДЖ ще получи помощ от държавата в размер на 224 млн. лв. По този начин ще може да продължи стратегията по оздравяване на железниците, потвърди министър Московски. „Вероятно формата ще бъде безлихвен заем от държавния бюджет, но тези пари ще трябва да бъдат възстановени, обясни той.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)