Ивайло Крачунов: Не може хората, които ограбиха България с мафиотската приватизация начело с Костов, да ни учат на морал

„Не може хората, които ограбиха България с мафиотската приватизация начело с Иван Костов да ни учат на морал. Благодарение на разбойническото раздържавяване, България е на първите места в класациите по бедност“. Това заяви управителят на БЛИЦ Ивайло Крачунов в ексклузивно интервю за Канал 3.

[ad id=“225664″]

„Защо Нова телевизия и bTV всеки ден изравят от нафталина до болка втръснали на всички фигури като Татяна Дончева, Атанас Атанасов и Бойко Ноев, които говорят откровени лъжи? Нито едно от „разкритията“ на Дончева не е било официално потвърдено от държавните институции. Въпреки това „големите и обективни“ телевизии я канят през ден, а на всичкото отгоре тя си позволява да поучава журналистите, които й задават въпроси. На това обаче никой не обръща внимание“, категоричен е Крачунов.

„Същите тези лица Татяна Дончева и Бойко Ноев бяха забелязани на протестите на „Емко“. Явно на Цветан Василев и ортака му Емилиян Гебрев не им харесва обявеното от правителството и министър Караниколов намерение да извадят частните компании от входа и изхода на сделките във военно-промишления комплекс и да го изправи на крака“, отговори Крачунов на въпроса – какво се крие зад протестите организирани от Гебрев.

Журналистът обясни, че очаква от новия Висш съдебен съвет да работи единствено и само в интерес на държавата и на българските граждани.

Според Крачунов, за да бъде противодействано успешно на корупцията е необходимо да има бърз и ефективен наказателен процес, а правораздаването да не е формализирано.

[ad id=“237001″]

„На България не й трябва шумно прокламирания от протестърите и грантаджиите румънски модел в правосъдието. Агенция БЛИЦ от самото начало предупреждаваше, че главната прокурорка на Националната дирекция за борба с корупцията на Румъния Лаура Кьовеши е менте и работи само в интерес на собствения си имидж. След това се видя, че тя е фабрикувала обвинения срещу политици, за да може след това да се изкачи по политическите им трупове и да направи кариера. Кьовеши, обаче бе тотално разобличена“, подчерта Крачунов.

Според него скандалите в политиката трябва да спрат, за да има по-голямо спокойствие в обществото.

източник: Блиц


image0 (9K)