Зукърбърг отказва да говори пред парламента на Великобритания

Изпълнителният директор на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг отказа да се яви пред британския парламент, за да даде показания за разразилия се скандал с изтичане на лична информация, информират световни агенции.

[ad id=“225664″]

През миналата седмица комисия към законодателния орган призова Зукърбърг да даде показания във връзка със случая.

Но в писмо социалната платформа уведоми Комисията по цифрови технологии, култура, медии и спорт, че Зукърбърг няма да се яви пред нея.

В писмото се отбелязва, че шефът на „Фейсбук“ лично е помолил един от заместниците си да предостави всички налични доказателства пред комисията.

[ad id=“263680″]

Припомняме, по-рано този месец се появи информация, че аналитичната фирма Cambridge Analytica е събирала личните данни на повече от 50 милиона потребители във „Фейсбук“ без да получи разрешение. В резултат на скандала акциите на „Фейсбук“ паднаха до най-ниските си нива от юни 2017 г. Британският парламент, Конгресът на САЩ и европарламентът призоваха Зукърбърг да даде показания. Вчера стана ясно, че американската Федерална комисия по търговия е започнала разследване на практиките на социалната платформа.

[ad id=“236993″]

Междувременно председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова Зукърбърг да да даде обяснение по случая пред законодателния орган.


image0 (9K)