Зрители в защита на Ивайло Шопски: Защо продуцентите се намесиха в регламента?

След гладиаторския сблъсък на арената на „Фермата: Нов свят“, където един срещу друг се изправиха двамата най-отявлени противници сред участниците – Димитър Караиванов и Ивайло Шопски, патриотът-родолюбец Шопски застана пред камерата на бТВ.

Такъв дуел се случва за първи път в шоуто. И то не защото в досегашните сезони на формата не е имало истински мъжки битки, а по-скоро прецедентът, в който продуцентите разрешиха на Митко да хвърли ръкавицата на Ивайло, карайки го да се откаже от имунитета си и да се срещнат на дуел. И както във всяка игра – имаше победител и победен.

Ивайло Шопски завинаги напусна Фермата. Неговото участие разбуни духовете не само сред участниците, но и предизвика лавина от коментари сред зрителите на шоуто.

Ивайло сподели в „Тази събота и неделя”, че Фермата за него е била букет от емоции, а конфликтите му с Димитър са били породени от обърканите му послания и несъответствия в казаните неща.

„Не обичам да ме лъжат“, отсече на няколко пъти Шопски пред водещата, но това той казваше и в шоуто.

Според него в състезанието е победил по-добрият.

„Преди да отида във Фермата, никога не бях гледал дуел. Докато Митко – и това му прави чест, беше изучил всички дуели“, каза Ивайло. Споделя, че основната му задача била да разказва за българската история.

Шопски обясни, че любовта към българското минало се заражда у него още в ученическите му години, а пътуващото му читалище „Бащино огнище” днес има над 140 мероприятия в страната.

Ивайло събра не само негативни оценки сред зрителите. Много от хората, редовно гледали формата, му симпатизират. Ето какво написаха те за него:

„Никой не може да отрече положителните качества на Ивайло. Той направи толкова много подобрения във фермата,направи ръчно изработени от него подаръци на няколко от участниците, работлив, добър организатор и какво ли още не… Но наистина на моменти изнервяше не само съфермерите си. И най-вероятно не го правеше само заради голямо Его, просто не търпи несправедливостта…“

„Продукцията постъпи некоректно спрямо Ивайло Шопски, като го постави пред този „избор“! Защо Митко не се отказа от фермерството си, за да излезе срещу Шопски, а го направи чак сега?! И тук въпроса не е в това, кой си е тръгнал, а в това, че се променя развръзката в играта, защото продукцията се меси, не че го прави за първи път…“

„Аз мисля че в съботния дуел между Ивайло и Митко се видя, че Андрей очевадно направи умишлена грешка в полза на Митко, което според мен е недопустимо. И ще попитам за регламента на играта във втората битка. Става въпрос за това, че при коването на пироните на седма или осма дъска Митко скочи от моста преди да е заковал до край втория си пирон и Андрей не го накара да се качи и да го дозачука и тогава да продължи играта, а на следващата дъска му каза, че трябва да го направи. Така, че ако беше го върнал, тия секунди които не достигнаха на Ивайло, щяха да са му в полза и да победи във втората битка. Питам – честно ли е това?“

Убийствени зрителски коментари за титаничния сблъсък между Митко и Ивайло във Фермата

„Всъщност Ивайло Шопски не е лош човек, той има много положителни качества, но за съжаление не се опита да разбере гледната точка на Митко и това му изяде главата. Определено ще липсва на фермата, но за Ивайло мога да кажа, че се опитва да прави правилни неща, но по неправилен начин. Харесва ми Димитър Караиванов – уравновесен, аналитичен ум, стратегия, възпитание (не слезе на нивото на нападките на Ивайло), отдава заслуженото и уважава противника, така както уважава себе си, Браво!!!“


image0 (9K)