Зрелищно голово шоу и емоции на футболната среща между ТЕЦ 2 и Мини Марица-изток

Приятелската футболна среща беше част от отбелязване 50-годишния юбилей на„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

mini_tec2_futbol-2В истински голов спектакъл се превърна приятелската среща между футболните отбори на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД и „Мини Марица-изток“ ЕАД. Двубоят се изигра на стадион „Берое“ в Стара Загора, а тимът на най-голямата топлоелектрическа централа в България се наложи над този навъгледобивното дружество с 6:0 и се поздрави с победата. Първите четири попадения бяха отбелязани още през първите 45 минути, а крайният резултат бе оформен в средата на втората част.

По време на почивката между двете полувремена сили премериха и отборите по теглене на въже на двете дружества. За разлика от футболната среща, доминиращият тим беше този на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Състезателите на въгледобивното дружество се наложиха с 3:0 над своите колеги от „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД.

За доброто настроение на участниците и публиката се погрижи най-добрият и атрактивен DJ в България Teddy Georgo. Освен да забавлява феновете с хубава музика, той беше и своеобразен коментатор на двата двубоя, което даде още по-голям заряд на спортния празник. След края на мача възможност да покажат футболните си умения имаха и някои от зрителите на стадиона. В една от игрите те трябваше да вкарат топката в импровизирана футболна врата. В другата игра също трябваше да се демонстрира точност, този път при стрелба от центъра на терена към една от двете врати. На най-добрите бяха връченинагради – спорни купи и футболни топки – от изпълнителните директори на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД и „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Живко Динчев и инж. Андон Андонов.

Приятелската футболна среща беше част от инициативите, с които „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД отбелязва 50-годишния си юбилей.

„ТЕЦ Марица изток 2″ ЕАД е най-голямата иновирана топлоелектрическа централа в България. Тя се състои от осем генериращи блока и всички те работят с изградени сероочистващи инсталации с ефективност над 96%. Централата е с инсталирана мощност от 1620 МW и е гарант за енергийната сигурност на страната.


image0 (9K)