Зоран Заев: Инвестирайте в канабис, доходоносно е!

Македонският премиер очаква от този бизнес да влязат 100 млн. евро в бюджета на страната до края на годината

[ad id=“225664″]

„Инвестирайте в канабис“, такъв призив отправи македонският премиер Зоран Заев, предаде сръбското радио Б92. Министър-председателят заяви, че отглеждането на растението, от което се добиват марихуана и хашиш за медицински цели, е доходоносно начинание.

„Аз очаквам до края на годината от този бизнес в държавния бюджет да постъпят около 100 млн. евро. Това е около 0,1% от брутния вътрешен продукт на страната ни“, посочи още той. Министър-председателят на югозападната ни съседка заяви, че отглеждането на канабис за медицински цели в страната е законно.

[ad id=“263680″]

„Ние издадохме осем лиценза и разглеждаме още пет заявления за разрешителни“, каза още Заев. До апела се стигна по време на парламентарен контрол.

Премиерът бе попитан от депутат в Собранието дали неговият роднина Трайче Заев има предприятие за отглеждане на канабис. „Да, той е собственик на такава фирма, работи с партньори от Словения и изнася материали, от които се добиват масло, за Германия и Полша. Дейността на моя роднина е в синхрон и с нашите, и със законите на страните, с които той работи“, посочи още Заев.

[ad id=“236993″]

През 2016 г. Македония прие закон, легализиращ отглеждането и продажбата на канабис за медицински цели.


image0 (9K)