Зодията влияе на здравето ни

Когато повечето жени чуят астрологията, ежедневният или месечният хороскоп е това, което обикновено им идва на ум. Коя жена не харесва да чете мъдрости в развлекателни материали, предсказващи бъдещето, любовната съвместимост и паричния статус?

Исторически обаче, астрологията е имала много по-големи цели. Интересно е, че много лекари в даден момент са използвали астрологията като инструмент за определяне на вероятността от развитие на редица сериозни заболявания. Медицинската астрология или ятроматематиката е една от най-дългите интелектуални традиции, датиращи още от началото на самата медицина. Хипократ е казал веднъж: „Лекарят без астрология не може да се нарече лекар.“

Днес астрологията е загубила по-голямата част от своето значение в медицинския свят. Изследванията обаче показват, че месецът на раждане оказва влияние върху нашето здраве. Според тях хората, родени през зимните месеци, са с по-висок риск от шизофрения, отколкото тези, които са родени през по-топлите сезони.

Е, сега е моментът да разберете какво разкрива вашият зодиакален знак за вашето здраве:

Овен

Овенът регулира главата и мозъка и техните заболявания. Те са склонни да премислят нещата до толкова, че да си докарат главоболие или зъбобол, че даже и лицеви дефекти.

Телец

Венера управлява над Телците и контролира долната челюст, гърлото и производството на инсулин. Силният Телец има добър слух и фини зъби, но пък непоносимост към студ и дим. Телецът често е склонен към инфекции в гърлото, щитовидните състояния, схванали гърди, тонзилит и ушни инфекции, когато са особено притеснени или действат упорито.

Близнаци

Двата близнака се управляват от Меркурий, който се занимава с двойните части на тялото (ръце, крака и т.н.) и дихателната система. Следователно Близнакът има склоността да привлича обикновени настинки, но в същото време е чувствителен към грип, кашлица и тендинит.

Рак

Раците са свързани със стомаха и храносмилателната система, поради което са интуитивно и емоционално заредени. Когато погребват чувствата си и не изпускат гняв или болка, влиянието на луната може да доведе до лошо храносмилане, чревни заболявания и киселинно-рефлуксна болест.

Лъв

Лъв управлява сърцето и кръвта. Те естествено са авторитетни и уверени, така че ако нещо ги кара да се чувстват различни, то сърдечните заболявания и летаргия са им в кърпа вързани.

Дева

Девата регулира приема на храна и свързаните с нея органи, особено стомаха и червата. Те са склонни да се втурват в нещата и да имат прекалено „едно на ум”. Без достатъчно време за релаксация, за да балансират натоварените си графици, може да се стигне до язви, констипация и хранителни алергии.

Везни

Везни управлява храносмилателната система, която абсорбира храненето и екскрементите. Венера има юрисдикция над Везни и контролира функциите на бъбреците и пикочния мехур. Везните процъфтяват в удоволствието (и дават и получават), но твърде много от тях могат да си причинят проблеми при разкриването им.

Скорпион

Ако Скорпионите станат твърде ревниви или обсебващи, или ако негативността мотивира действията им, Плутон може да причини опустошение на техните репродуктивни системи и хормони. Потенциалните проблеми включват болезнена и /или нередовна менструация, инфекции на пикочния мехур и диабет.

Стрелец

Бедрата, черният дроб и зрението могат да бъдат проблем за Стрелеца заради господството на Юпитер. Здравните проблеми варират от нарушено зрение, нарушения на гръбначния стълб до детоксикационни проблеми.

Козирог

Козирог управлява костите на тялото, особено коленете. Козирозите са амбициозни и решителни, но тези характеристики също могат да доведат до упоритост, което след това носи крехки кости и отслабени стави.

Водолей

Водолеят управлява ръцете и краката и способността на човек да се движи навсякъде. Уранът отговаря за кръвообращението и нервните импулси сред членовете на този знак. Ако Водолеите не отделят време да дишат и да се отпуснат, астролозите смятат, че бързото им темпо може да доведе до артрит, сърдечни проблеми, подути крайници, разширени вени, астма и повишени алергични реакции.

Риби

Рибите регулират нервната система и следователно и рефлексите. Рибите рискуват да се саморазочароват, защото са толкова идеалистични. Ако това разочарование стане преобладаващо, това може да доведе до проблеми с краката и отслабена имунна система, която ги оставя уязвими за редица заболявания.

Разбира се, медицинската астрология е просто една теория и много хора не се съобразяват с астрологичния им знак. Независимо от месеца, в който сте се родили, това е добър залог, че здравословното хранене, редовната дейност и добре балансираният щастлив живот ще ви държат в най-добрия възможен начин.

jenata.blitz.bg


image0 (9K)