Зодиакът. Всички сме манипулатори – всеки по своему

Някои хора са лесна жертва на манипулации, докато други оказват по-голяма съпротива. Според астрологията манипулатори могат да бъдат… е, почти всички зодии. И в зависимост от конкретните черти на личността, манипулативните неща, които всеки знак прави, варират значително.

И това не е непременно нещо лошо. Ако вашият партньор е мързелив и единственият начин да предизвикате действие от негова страна е с малка манипулация, грешно ли е? Ето как различните знаци „обработват” хората около себе си.

Овен: Не спира да ви провокира

Овните са безмилостни и не се предават. Те са упорити и изобщо не се притесняват да бъдат смятани за напористи. Могат да скрият своята настойчивост зад усмивките и забавните моменти, но не се заблуждавайте – няма да спрат, докато не направите това, което искат.

Телец: Вменява чувство на вина

Те могат да изиграят жертвата, да ви накарат да се разплачете от сърцераздирателна история или пък да запазят мълчание, но да изглеждат така, сякаш са били отхвърлени от света. Ако играят с „картата на жертвата”, то значи са наистина отчаяни.

Близнаци: Лъже

Най-манипулативното нещо, което Близнаците правят, е да разтягат една истина до безконечност. С други думи, докато не се превърне в лъжа. Те лесно могат да рационализират измислиците си, като казват, че това е за доброто на всички.

Рак: Вкарва доста драма

Ракът не лъже, нито играе жертвата, защото драматичните му умения са достойни за Оскар. Често кара нещата да изглеждат по-лоши, отколкото са.

Лъв: Прави се на невинен

Лъвовете са наясно, че понякога егото им ги кара да правят неща с негативни последици за другите. В тези случаи те стават „по-ниски от тревата” и свеждат нахаканото си поведение до минимум.

Дева: Става пасивно-агресивна

Девата не е супер активна, когато става въпрос за нейните желания.Тези хора не винаги говорят в прав текст, но пускат намеци и отправят неясни, пасивно-агресивни предложения, така че другите да повярват, че сами са измислили идеята.

Везни: Преструва се, че не може

Когато Везните манипулират, те се държат така, сякаш не знаят как да направят нещо или нямат необходимите умения, така че някой друг да го направи вместо тях. Понякога ще добавят чар и флирт, за да получат още по-добри резултати.

Скорпион: Ще ви заплашва

Може да ги загубите от живота си, ако не се съгласите с тях. Или поне ще ви оставят с такова усещане. Със сигурност се усеща като емоционално насилие и психически тормоз.

Стрелец: Подмазва се до безкрай

Може дълго да се чудите как прекалено хубавото отношение е манипулативно, но е факт, че Стрелците са изключително приятни, когато искат действие и резултат. Ако трябва да ви бомбардират с внимателност и суперлативи, в играта са!

Козирог: Кара ви да се чувствате глупави

Козирогът използва техните знания и умения като начин да накара някой да направи нещо конкретно. Карайки другият да се чувства като идиот, който се нуждае от напътствия, Козирогът ще осъществи плана си.

Водолей: Спира комуникация и изчезва

Една минута те са с вас, макар и виртуално, отговаряйки на вашите съобщения, а в следващата – пълна тишина. Това може да продължи известно време, а след това, когато се чувствате отчаяни, Водолеят отново е там, за да ви каже как да „оправите” нещата.

Риби: Отказва да поеме отговорност

Най-манипулативното нещо, което Рибите правят, е да не поемат отговорност за действията си. Те никога не са виновни, че нещо се е случило или че някой се е разстроил. Рибите просто си вършеха нещата.

iwoman

 

 


image0 (9K)