Чували ли сте за професия лайф коучър?

За новата професия лайф коучър или треньор по живеене.

Какво е това лайф коучър – съчетанието ви звучи като излязло от някое чуждо лайфстайл списание и нямащо никаква почва у нас. Затова ще ви помогнем със следващия прочит. Преведено от английски изразът означава треньор по живеене, треньор в живота.

Напоследък нашумяха персоналните треньори, които се грижат за фигурата, за диетата, за духа, препоръчват повече от това и по-малко от онова. Лайф коучърът (life coacher) не се различава особено от изброените по-горе. Той насочва клиента кое е правилното и кое неправилното в живота, как да разреши проблемите си – простички ежедневни или сложни екзистенциални.

Професията се заражда преди десетина години в Америка, но преди няколко години за нея започва да се говори и в България. А днес дори има и практикуващи лайф коучъри у нас.

Вярно е, че лайф коучърът се доближава до професията на психолога, но не е задължително да е такъв, за да практикува и да приема клиенти.

Основната задача на лайф коучърите е да повдигнат самочувствието ви. Дали, чрез преодоляването на определени кризи или чрез показване на правилния път към по-сплотено семейство, по-близки отношения с половинката, издигане в кариерата и т.н. Най-общо казано след провеждане на курсове по лайф коучинг човек би трябвало да подобри стила си на живот. Да постигне хармония със себе си и околните, да започне да отделя повече време за своето добро физическо и душевно състояние.

Съобщаваме ви всички тези неща, защото знаем, че в България все още ни е  трудно да се доверим на психолози, които навлизат надълбоко в душата и сърцето ни…

Бихте ли се доверили на лайф коучър, който да ви даде положителна насока в живота в определена област?


image0 (9K)