Зловещо убийство потресе Испания. Българин наръга с нож жена си и я хвърли от балкона

Излязоха нови детайли около зловещата смърт на жената от България, убита от приятеля си в Испания, също българин.

Вчера стана ясно, че испанските власти в град Бургос, автономна област Кастилия и Леон, са арестували 39-годишен мъж, заподозрян в убийството на своята приятелка. Жертвата е 28-годишната Моника Асенова, наръгана с нож от нападателя си, след което е хвърлена от него през балкона на жилището, в което живеели с двете им дъщерички. По-късно мъжът сам се е предал в полицията и е направил пълни самопризнания, информира испанският ежедневник „El Pais“.

Зловещото убийство е станало вчера сутринта. По данни на местните медии жертвата само веднъж е подала сигнал за домашно насилие и това е било през 2011 г. Тогава жената се оплакала пред властите, че е била бита от приятеля си след скандал между двамата, но впоследствие решила да оттегли жалбата си. Въпреки това обаче мъжът е призован за обяснения в съда, където той заявява, че е било просто инцидент. По-късно е освободен и срещу него не е образувано дело за домашно насилие.

Сигналът за вчерашното престъпление е бил подаден сутринта малко след 10 часа на телефон 112 за жена, която е била нападната от приятеля си с нож в жилището им. Част от свидетелите видели как мъжът я хвърля от балкона на дома им. Местните медии разказват, че Моника Асенова е работила като служител в местния супермаркет и дори е участвала в последните местни избори на 26-и май като кандидат и водач на листата на Народната партия. Що се отнася до мъжа, пресата информира, че той е бил член в местния Общински съвет, но поради сърдечни проблеми от известно време е бил в болничен.

Срещу задържания българин е образувано досъдебно производство, уточняват от Български новини.


image0 (9K)