Зловеща издънка на „Берое“ в Стара Загора

„Берое“ загуби с 1:2 от „Локомотив“ (Пловдив) в мач от XII кръг на Първа професионална лига. Гостите излязоха напред в резултата в 23-та минута чрез Димо Бакалов, а „Берое“ изравни преди почивката чрез Педро. „Локомотив“ излезе отново напред в резултата чрез Мартинович, който се разписа в 70-та минута. Попадението се оказа решаващо за крайния резултат.

[ad id=“218001″]

Още в 4-та минута Камбуров проби в пеналта на гостите. Нападателят премина през трима бранители и стреля, но топката премина на сантиметри от гредата.

Три минути след това гостите организираха опасна атака, при която пробив на Крумов завърши с опасно центриране в пеналта, но там нямаше кой да засече и защитата се справи.

В 9-та минута „Берое“ организира много добра атака, при която Педро намери Райнов на десния фланг. Капитанът навлезе в наказателното поле и центрира остро, но всички играчи се разминаха с топката.

В 17-та минута гостите организираха опасна контраатака, при която Райков проби по десния фланг и центрира за Марчев. Той стреля мигновено от пеналта, но Перниш улови.

[ad id=“218001″]

Четири минути след това се стигна до опасна ситуация пред вратата на „Берое“. Топката бе върната към перниш, който не успя да изчисти добре и кълбото направи парабола. Марчев бе най-близо до топката, но не успя да нанесе удар към опразнената врата.

В следващата атака топката попадна в Камбуров, който бе намерен от Цонев в пеналта, но ударът на нападателя бе блокиран от защитник и излезе в корнер.

[ad id=“218001″]

Гостите излязоха напред в резултата в 23-та минута, когато пробив на Муса Мохамед по десния фланг завърши с центриране в пеналта, където непокрития Бакалов засече с глава и прати топката в мрежата – 0:1.

Шест минути след това добра атака за Берое завърши с центриране на Желев в пеналта, където Райнов се опита да нанесе удар, но бе блокиран.

В 30-та минута Пауло Серджио проби и предостави за Райков, който върна към Марчев. Той стреля от границата на пеналта, но не намери рамките на вратата.

[ad id=“218001″]

В 38-та минута дълъг пас на Иванов бе продължен от Камбуров към Педро, който финтира Мухамед и стреля, но ударът му мина над вратата.

В следващата атака Камбуров намери Карачанаков в пеналта, а той центрира прецизно на втора греда, където Педро засече с глава и изравни – 1:1.

В 43-та минута пробив на Мухамед завърши с центриране в наказателното поле, където райков засече, но не успя да нанесе добър удар и Перниш улови .

В следващата атака Райнов стреля от дистанция, но ударът му премина над вратата.

В самия край на първата част Райков стреля от пряк свободен удар, но топката премина далеч от целта.

[ad id=“218001″]

В самото начало на второто полувреме Райков стреля от дистанция, но неточно.

Малко след това Камбуров получи топката в пеналта и центрира на втора греда, там Педро засече с глава, но Пиргов улови.

Добър пробив на Камбуров в 61-та минута завърши с пас, но той бе прецечен от защитник и топката излезе в корнер.

Страхотен шанс за Берое в 63-та минута, когато Карачанаков намери с центриране Педро, който свали в пеналта за Райнов. Капитанът се хвърли и засече топката, но Пиргов улови.

[ad id=“218001″]

Току-що влезлия Мартинович даде нова преднина за гостите в 70-та минута. Серджио изведе Мартинович зад отбраната, който успя да изпревари излезлия Перниш и прати топката в опразнената врата за 1:2.

В 80-та минута Педро намери пред пеналта. Румънецът финтира бранител и стреля, но Пиргов улови.

Две минути след това Негрут пробва удар от дистанция, но бе много неточен.

В 89-та минута се получи сериозно разбъркване в пеналта на гостите, но така и никой не успя да нанесе удар. Топката бе избита в корнер, след който Цонев стреля със „странична ножица“, но топката излезе в аут.


image0 (9K)