Зловеща била гледката на разкъсания от петте кучета на Йордан Карагьозов

39-годишният Митко, който беше разкъсан и убит от 5 кучета кане корсо в село Владо Тричков, е бил толкова обезобразен, че успели да го разпознаят единствено по дрехите.

Първоначално съдебните медици решили, че тялото е престояло два дни заради по-топлото време, но впоследствие свидетели потвърдили, че са видели в четвъртък сутринта починалия, съобщава „Телеграф“.

Митко живеел с майка си, за която се грижел в крайна бедност. Двамата преживявали от пенсията от 300 лева на възрастната жена. Пенсионерката била след прекаран инсулт и не можела да се движи. Затова синът й всяка сутрин слизал до магазинчето в селото, за да купи банани и вафли, защото жената много обичала сладко и кафе.

Пътят му минавал край имота на Йордан Карагьозов – кучкар от София, развъждащ четириноги от породата кане корсо.

Виковете за помощ на Митко не били чути, тъй като районът не е много населен.

Около 16.30 ч. съседка забелязала тялото му в дерето. Гледката била зловеща – мъжът лежал само по слипове, тъй като животните свалили и разкъсали дрехите му, единият крак бил откъснат от глезена надолу. Ръката също била на няколко метра  от тялото. Лицето било обезобразено, а гръдният кош разкъсан.

„В началото виждаш човек без долни дрехи и в това състояние се чудиш какво се е случило“, казва мъж, участвал в огледа.

Разследващите се свързали със собственика на животните, който пристигнал на мястото и бил арестуван.

„Държеше се нагло. Като пристигна не попита има ли ранен, как е човекът, а първите му думи бяха: „Има ли застреляно куче“, разкрива очевидец.

Съседите на Йордан вдигнали ръце от него заради четириногите му. Той купил 3-етажна къща до тях, извадил цялото обзавеждане отвътре и я превърнал в развъдник. „През няколко месеца се появяваше нова реколта“, споделя Гинка Петрова.

Миналата есен животните разкъсали кучето на комшията Милен. Те завлекли животното в двора на Йордан и буквално го обезглавили. Карагьозов го извадил през нощта в чувал и го изхвърлил от имота си, обясниха още съседите. Те предполагат, че част от животните са участвали в боеве, тъй като ги виждали с рани по тях.

„Това, което се случи, всички в селото го очаквахме, но силно се надявахме подобно нещо никога да не се случи. Собственикът им твърдеше, че кучетата му са кротки и че не нападат. Каза ни, че ние сме тези, които трябвало да бъдем по-внимателни.“ Това заяви пред бТВ една от съседките на Йордан Карагьозов, чиито 5 кучета убиха вчера 39-годишен мъж в село Владо Тричков.

По думите на жената къщата на мъжа се е била превърнала в развъдник за кучета. ,,Те денонощно лаеха, защото постоянно ги оставаше гладни. Може би зарази това убиха момчето, защото са били гладни“, допълни тя.

Семо Георгиев, друг съсед на Карагьозов, също довери страховете си, които изпитвал спрямо кучетата.

,,Тази порода сякаш е заразена, аз самият се страхувах, защото са близко до нас. Иначе за този човек Йордан Карагьозов мога да кажа, че когато дойде в селото през 2016 г. се отнасяше добре към нас, обаче когато пристигнаха и тези кучета и почнаха да се размножават, той се промени. Като му се направеше забележка и с него повече не можеше да се говори“, обясни мъжът.


image0 (9K)