Злият император и принцеса Лея се завръщат в новите „Междузвездни войни“ (ВИДЕО)

Вчера вечерта „Дисни“ показаха първия трейлър на деветия епизод на „Междузвездни войни“, чиято премиера е насрочена за края на 2019 г. Името на лентата е The Rise of Skywalker. Пред 10 хил. почитатели на поредицата в Чикаго след края на видеото, завършващо със злия смях на император Палпатин, актьорът, Иън Макдиармид, който влиза в ролята на главния злодея в цели 6 епизода, излезе на сцената пред бурните овации на публиката, съобщи „Ройтерс“.

Продуцентите твърдят, че филмът ще завърши историята, започнала в едно друго време през 1977 г. Режисьорът Джей Джей Абрамс, който говори в присъствието на част от актьорския състав на филма, каза, че действието се развива известно време след събитията от „Последният джедай“, излязъл през 2017 г.

Кадрите показват и прегръдка между принцеса Лея и главната героиня в новите три епизода – Рей. Кари Фишър, влязла в ролята на принцесата още от началото на франчайза, почина през 2016 г., но Джей Джей Абрамс, обясни, че „по чудо“ е успял да „сглоби“ неизползвани кадри от предишния филм, за да продължи историята на едно от иконични лица от вселената на „Междузвездни войни“.

Въпреки това режисьорът не разкри почти нищо за сюжета на новата лента. „Този филм е за новото поколение, за светлината и мрака, както и за това дали то е готово да се изправи срещу това, което неговите предци са му завещали?“, отбеляза той.

Кари Фишър почина през 2016 г., но принцеса Лея живее в новия епизод на „Междузвездни войни“.

Пред „Ройтерс“ Абрамс разкри, че сценаристите са се срещнали със създателя на поредицата Джордж Лукас, преди да започнат работа по сценария. Целта е била да създадат нещо, което носи изненада и вълнение, тъга, шок и страхопочитание, но също така създава усещане за неизбежност“, допълни той.

Обстоятелствата около завръщането на Палпатин в момента остават мистерия. Героят умира в „Завръщането на джедаите“ (1983 г.). Но в трейлъра се чува гласът на Люк Скайуокър, който казва на Рей, че „никой не си отива завинаги.“ Скайуокър казва на Рей и че цялото знание е предадено и сега битката срещу злото е в нейните ръце.


image0 (9K)