Зле ли са децата, блъснати от кола убиец в София?

Остава тежко състоянието на двете деца, пострадали най-сериозно при вчерашната катастрофа в София. Лек автомобил блъсна 4 пресичащи деца в района на стадион „Георги Аспарухов“ и падна в канала на Перловска река.

Най-тежко ранените момче и момиче на 15 и 17-годишна възраст са настанени в „Пирогов“. При удара те също са паднали от моста. 17-годишното момиче е с тежка височинна травма на кръста и няма никаква чувствителност на ръцете и краката. Тя е със счупен таз и фрактура на подбедрицата. Опасенията на медиците са, че може да остане инвалид. Предстои й операция. Момчето е с открита фрактура на крака и е било оперирано по спешност. Другите две момичета са с по-леки наранявания и остават за наблюдение в спешната болница.

Децата са прекарали спокойно нощта. Момчето е претърпяло операция на коляното. Пострадалите са без опасност за живота. Контактни и адекватни са. Едното дете е отказало хоспитализация. Шофьорът не е пострадал. Според първоначалната информация той е загубил контрол над колата си след засичане от друг шофьор, и така се е стигнало до инцидента.


image0 (9K)