6 златни правила за идеален бюст

Кожата на гърдите остарява по различен начин от тази на лицето.

Жените, които се трудят на открито например може и да имат преждевременно остарели лица, но кожата на гърдите им е нежна и бяла. Причината е, рядко са се пекли по монокини, нито са демонстрирали дълбоки деколтета.

Изводът е прост: защитената от слънце и от външната агресия (слънце, вятър, прах) кожа на гърдите може да се запази по-дълго свежа и млада. Как да се справим обаче с бременностите, ражданията, колебанията в теглото, дори търкането на дрехите?

Как да се отнасяме към гърдите, ако сме динамични млади жени, които са убедени, че фон дьо тенът за деколтето е задължителен, ако сме на коктейл, и сме привърженички на разголените рокли, спорта на слънце и дори плажа по монокини?
[ad id=“225664″]

Край на експериментите с диети

Поддържайте постоянно тегло. Нищо не влияе така зле на гърдите, както рязкото наддаване или отслабване. Плюс или минус 10 кг и резултатът е ужасен. Кожата увисва, получава се синдромът печални гърди. Правилното хранене също е от значение. Яжте повече зеле в различните му разновидности, твърдят козметици и дерматолози. Този полезен за целия организъм зеленчук влияе на формата и твърдостта на гърдите невероятно добре.

„Жива“ вода

Да живее хладкият душ! Никакви горещи вани! Те топят не само сапуна, но и гърдите. Хладкият душ е главното козметично средство и всекидневно меню за бюста: укрепва и тонизира кожата. Полезен е и водният масаж. Не е задължително да имате вкъщи хидромасажна вана. Кръговият масаж с душа ще свърши същата работа. Масажирайте гърдите под основата по-продължително и в посока от подмишниците към центъра. Достатъчни са няколко минути на ден, за да бъдат винаги във форма.
Ледени кубчета (може да замразите и запарка от билки). Ако обтривате с тях зоната около зърната, гърдите моментално ще се повдигнат. Ефектът е впечатляващ, но краткотраен. С времето обаче процедурата оказва укрепващо действие.
Пилинг. Правете го редовно. Той има три достойнства: придава на кожата мекота и еластичност, подобрява кръвообращението. Може да използвате масажна ръкавица и меките ексфолииращи продукти за тяло.
[ad id=“263680″]

Със или без сутиен

Мненията са противоречиви. Едни твърдят, че жените трябва да носят сутиен независимо от размера на гърдите, за да не увисват. Други смятат, че по-малките гърди не изискват сутиен. Да носим или да не носим? Ще разберете от следния малък тест. Вземете молив и го сложете под гърдите. Ако падне, можете да ходите, както си искате. Ако се задържи, сутиенът е задължителен. Също и при интензивно движение или натоварване със спорт, защото гърдите се мятат, кожата се разтяга и бюстът постепенно увисва. При всички случаи подберете най-удобния вариант сутиен, предвид размера на вашия бюст. Не се напъхвайте в два номера по-малък даже гърдите ви да изглеждат възхитително. Мислете за кръвообращението: добрият сутиен не оставя по тялото никакви следи, презрамките не се
врязват в раменете, а твърдата конструкция не пречи на движението. Доста лекари предупредиха жените на запад, че Уондърбра сутиените, чиято конструкция събира и повдига гърдите с помощта на твърди банели и създава илюзията за сексбомба, са опасни за здравето. Заговори се, че в зачестилите случаи на рак на гърдите пръст имат и „чудесата“ на Уондърбра.
Обърнете внимание и на материята: по възможност от памук или коприна, в краен случай отвън синтетика, а отвътре натурален материал. Важното е кожата да диша.
[ad id=“236993″]

Еликсир за гърдите

Можете ли да оборите закона за земното притегляне с помощта на модерна козметика за гърдите? Едва ли. Но с помощта на овлажняващи, подхранващи и тонизиращи средства кожата на гърдите става все по-нежна и по-гладка, вие се убеждавате, че изхарчените пари не са отишли напразно, което ви прави от ден на ден по-секси и по-секси. Ако говорим сериозно, чудеса не стават, но безспорно има разлика между суха и хидратирана кожа. От значение е и съставът на употребяваните продукти. Силицият укрепва еластичните влакна, растителните екстракти, особено протеините от соя или зародиш на пшеница придават незабавно стягащ ефект, витамините Е и С се борят срещу свободните радикали, производните на ретинола стимулират обновлението на клетките, а плодовите киселини правят кожата гладка, свежа и блестяща.
Вечер дерматолозите препоръчват да мажете гърдите с хранителни и овлажняващи кремове, които поддържат тъканта, активизират възстановяването на съединителната тъкан и повишават еластичността на влакната. Нанасяйте кремовете с кръгови, поглаждащи движения в посока отдолу нагоре. Не забравяйте и зоната на деколтето чак до шията.
Тонизиращите, укрепващите и бързо абсорбиращи се препарати са подходящи за сутринта. Те стягат и повдигат гърдите още в момента на нанасянето. Стимулират епидермиса, укрепват естествения „кожен сутиен“, като образуват филм, който „колосва“ мускулите на кожата.

„Напомпване“ с упражнения

Би трябвало жените, които се занимават с културизъм, да имат съвършен бюст. За жалост не е така, защото гърдите нямат мускули. Безспорно фитнесът укрепва мускулите, които подържат гърдите. Те са основата (подобно на банелите в сутиена), която повдига бюста. Правете упражнения, в които участват и мускулите на гърба, шията, ръцете, поне три пъти седмично. Предлагаме ви няколко прости упражнения:
„Молитва“ – най-ефективното упражнение, което всяка жена трябва да прави всеки ден. Прав стоеж, краката разтворени на ширината на раменете. Повдигнете ръцете с допрени длани пред гърдите. Със сила ритмично притискайте дланите една към друга. Не отпускайте лактите. Може да правите това упражнение навсякъде – вкъщи, във фитнес салона или на брега на морето.
Същото изходно положение с повдигнати ръце над главата. Силно притиснете дланите една към другата. Повторете 10 пъти, като бавно отпускате ръцете до талията и ги вдигате отново. На всеки етап се активизират различни мускули на гърдите: поддържащите отгоре, отдолу и встрани.
„Пеперуда“ – Легнете по гръб, като държите в ръце гирички. Идеалният вариант е 4-килограмови, на първо време може и с 1,5 кг. Вдигнете ръце над гърдите с длани една към друга. Лактите встрани и едва сгънати. Бавно, много бавно разтваряйте ръце встрани, докато не докоснете пода. Върнете в изходно положение отново бавно.
Лицеви опори Правете това класическо силово упражнение с ръце, поставени по-широко от нивото на раменете и с опрени колена в пода (за начинаещи) или с изправени колена.
Ръцете са потопени във вода (в басейна или в морето) и са изпънати. 20 пъти плеснете с длани пред вас и 20 пъти – отзад. Направете серия енергични въртеливи движения с ръцете в двете посоки.
6 правила за хубав бюст

Дръжте гърба изправен! Превитият гръб, отпуснатите рамене, висящите като лиани ръце не водят до нищо добро. Добрата стойка, изправеният гръб, изпънатите назад рамене и почти допрените лопатки са “естественият” сутиен, който придава на гърдите красива форма.
Не сваляйте горнището на банския на плажа. Слънцето е най-големият враг на гърдите и зоната на деколтето. Първото, което ви заплашва, е слънчев дерматит – множество розови петна и пъпчици, които сърбят нетърпимо. Резултатът: дехидратирана, груба, преждевременно остаряла кожа, „спечени“ еластични влакна. Финалът е плачевен: увиснал и покрит с петна бюст. Уязвимата кожа на гърдите изисква усилена защита – слънцезащитни средства с индекс SPF не по-малко от 15.
Не забравяйте деколтето. Времето и слънцето оставят отпечатъци на тънката като воал кожа. Първата задача е да го очистите от пигментните петна и да разгладите бръчките. Използвайте избелващи лосиони и кремове за лице и за зоната на деколтето, включително до зърната. Така ще забавите производството на меланин, основната причина за появата на кафявите петна. Може да направите и мек, щадящ пилинг с плодови киселини, който ще разглади и освежи кожата в областта на деколтето.
Бременността и съпътстващите хормонални изменения, както и увеличаването на теглото (а не кърменето) разтягат кожата на гърдите и те увисват. За да избегнете неприятностите, носете специални сутиени, поддържащи гърдите, без да ги притискат, и употребявайте кремове, които ще предотвратят разтягането. Подобни средства повишават еластичността на тъканите и предотвратяват разкъсването на поддържащите влакна. Може да ги използвате и след раждане.
Косъмчета по гърдите може да премахнете с пинцета, като ги изскубвате по посока на растежа. Може да решите проблема радикално с помощта на електроепилация, извършена от специалист.
Гърдите ще увеличите оптически с помощта на изкусен макияж, като привлечете светлината (и погледите) върху изпъкналите участъци. Нанесете сенки, пудра или руж с перлени оттенъци на релефните зони и по-тъмни в падинката между гърдите.:)
Източник: еднабг


image0 (9K)