Златан Ибрахимович остава в Милан

След дълги преговори между двете страни, шведският нападател се е разбрал да остане при „росонерите“ до лятото на 2021 година срещу заплата от 7 милиона без допълнителни бонуси.

39-годишният футболист се очаква в най-скоро време да се завърне в Милано, за да подпише новия договор и да започне подготовката за новия сезон под ръководството на Стефано Пиоли.

Сагата с преподписването на договора продължи повече от месец, което доведе и до напрежение между двете страни, но в край на сметка се е стигнало решение, удовлетворяващо и двете страни. По-рано във вчерашния ден пък агентът на Ибрахимович, Мино Райлоа коментира слуховете за нов договор като „фалшиви новини“.

Оставането на Златан  със сигурност е чудесна новина за треньора на Милан Стефано Пиоли, който счита шведа за много част от своя проект за развитие на клуба и връщането му на върха в Серия А.

От новия сезон Ибрахимович ще носи екипа с номер 9, след като през миналия на гърба му беше числото 21. С него той изигра 18 срещи, в които отбеляза 10 попадения.

Междувременно ръководството на „росонерите“ продължава преговорите за нов договор и с вратаря Джанлуиджи Донарума и Алесио Романьоли, чиито контракти са съответно до 2021-ва и 2022-ра година.


image0 (9K)