Зимна танцова академия в Операта

До 7 януари 2019 година Държавна опера-Стара Загора за втори път е домакин и организатор на интензивна зимна танцова академия.

Примабалерината, хореограф и педагог Силвия Томова с асистент примабалерината Анелия Димитрова, заедно със своите колеги – изявени артисти и хореографи от трупата на Балет „Арабеск“: Ангелина Гаврилова, Валери Миленков и Филип Миланов, ще предложат майсторски курс за усъвършенстване на танцовите умения на танцьори от различни възрасти в многожанрово направление. Целодневните занимания  се провеждат в балетната зала на Държавна опера-Стара Загора.

Професионална подготовка включва участие  в майсторските класове на Силвия Томова по класически балет – техника и репертоар, неокласика – техника и репертоар с Ангелина Гаврилова, както и модерен и съвременен танц – техника и репертоар с Валери Миленков и Филип Миланов.

На участниците в академията е осигурено настаняване и пълен пансион /по желание/. Петдневното обучение ще завърши на 7 януари, от 16.00 часа с концерт-спектакъл на сцената на Държавна опера-Стара Загора с участието на младите специализанти от различните възрастови групи и балета на Държавна опера-Стара Загора.

Всеки участник в Академията ще получи удостоверение за завършен курс.


image0 (9K)